Gibonni

Terra Divina i Gibonni u Mokrinu

»Terra Divina« je u želji da zahvali ljubiteljima vina koji već  tri godine uživaju u probranim vinima koja ova kompanija zastupa i distribuira u Srbiji u četvrtak 29.septembra organizovala njihov susret sa vinarima čija vina piju. Osim istarskih vinara po kojima je ova kuća postala poznata, tu su bili i vinari iz Slovenije koji sve više pronalaze svoju publiku. Tako su se već vrlo prihvaćenim istarskim malvazijama Koronike, Benvenutija, Matoševića i tajnovitom crnom kuveu »Ottocentu« Djordja Klaja, te dostojanstvenom i moćnom Rožanićevom »Super Istrijanu« pridružili i slovenačka rebula »Ferdinand«, »Mora« vinara Klinca iz Goriških Brda, te elegantni asortiman belih i crnih vina »Jakončič«.

Osim predstavnika najboljih restorana u zemlji u kojima se ova vina mogu naći, pozvani su i najverniji kupci »Terra Divine« koji sve više svoja omiljena vina kupuju i preko sajta na kome im je omogućen brz i lak način naručivanja.

Specifičnost ovog dogadjaja je bio taj da nije održan ni u jednoj uobičajenoj lokaciji u Beogradu, već u »Kući na Ravnom Bregu« u selu Mokrin pokraj Kikinde, koja se nalazi dobra dva sata vožnje od Beograda i sat i po od Novog Sada. »Kuća na Ravnom Bregu« je postala poznata proletos kada je na Salonu arhitekture u Beogradu ovaj rad grupe mladig beogradskih arhitekata »AUTORI«  dobila posebno priznanje stručnog žirija, a slovenaki časopis »Hiše«  ga je uvrstio medju 50 najboljih projekata kuća u svetu u protekle tri godine. Inače »Kuća na Ravnom Bregu« je predstavljena i u prestižnom holandskom časopisu za arhitekturu i dizajn »A-10«, kao i na najpoznatijem svetskom portalu za arhitekturu »arch.daily« (proverićemo tačno kako se portal zove).  Nagradjena kuća je deo šireg kompleksa »Kuća na Ravnom Bregu« koji je u Mokrinu još uvek u nastajanju i čiji se završetak planira za početak sledeće godine a koji će biti namenjen kulturnim i umetničkim radionicama za mlade, seminarima, organizaciji koncerata,  pozorišnih predstava, festivala. U Kući je i sedište »Terra Panonice«, sestrinske firme »Terra Divine«, a koja se bavi promocijom i prodajom autohtonih i autentičnih proizvoda  u savremenom dizajnu.

Povezana vest:  DESFA kupila udeo u TPG terminalu u Aleksandropolisu

Tako su gosti na promociji prvo mogli da probaju već čuveni mokrinski lisnati sir i najnagradjivaniju rakiju od dunje u Srbiji, koja se od nedavno može kupiti u vrlo atraktivnoj flaši koju je za »Terra Panonicu« dizajnirao Ivan Ilić i da pogledaju izložbu fotografija nastalim u okviru foto radionice »Through the Lense« koja je u avgustu ove godine organizovana u Kući na Ravnom Bregu, a čiji su autori desetak mladih fotigrafa iz Beograda, Novog Sada, Valjeva i Kikinde. Prisutni su mogli da obidju kuću, pogledaju budući  projekat celog imanja. Posebna zanimljivost su bili i izabrani komadi nameštaja čiji su autori mladi srpski dizajneri.

Povezana vest:  U kući si? Imamo za tebe TOP beauty savete

»Terra Divina« je inače poznata po pormociji i distriubuciji specifičnih i retkih vina. Pažljivo ih selektira medju individualnim proizvodjačima koji proizvode manje količine, ali zato imaju vino visokog kvaliteta i pravi su umetnici u ovom svom poslu. »Otuda i izbor lokacije za našu promociju. Vino je deo kulture i njemu je mesto uz sve ono što je lepo i inspirativno« – rekao nam je Nikola Biorčević, direktor »Terra Divine«. Nikola je, inače, jedan od naših najrenomiranijih enologa sa dugogodišnjim iskustvom.

U prvom delu je su goste zabavljale šarmantne novosadske »Frajle«, koje već više od godinu dana prate »Terra Divinu« u njenim promocijama. »Vino i pesma idu tako dobro zajedno. A mi smo još i svaka za sebe izabrale svoje vino u kome uživamo!«

Ipak, vrhunac ovog predivnog susreta je bio nastup splitskog kantautora Gibonnija. Ne samo zbog toga što su njegove pesme hitovi već duzi niz godina u Srbiji, već zbog toga što je to bilo potpuno iznenadjenje za sve goste. Nastup Gibonija su ljudi iz »Terra Divine« čuvali u najvećoj tajnosti. Neverica prisutnih uz prve zvuke Gibonijeve Činim pravu stvar i njegovog pojavljivanja na pozornici, brzo je zamenjena oduševljenjem i ljubitelji vina koji su do tada ćaskali i komentarisali ukuse i mirise Istre, Dalmacije, Goriških Brda i Banata, odmah su se pretvorili u hor koji je sa Gibonijem otpevao sve njegove pesme.  »Evo još jednog dokaza da ne može pesma bez vina niti vino bez pesme. A uz najbolja vina moraju ići i najbolje pesme« – lakonski je prokomentarisao Stjepan Mraković, direktor »Terra Divina« Hrvatska, koji je i najzaslužniji da se Giboni pojavio u Mokrinu, a još više da je to ostala tajna do poslednjeg momenta.

Povezana vest:  Tajger Vuds će bivšoj supruzi dati 100 miliona dolara

Iz »Terra Divine« obećavaju da će ovakvih susreta biti još, a i da spremaju nova spektaktularna iznenadjenja. »Želimo da oni koji budu dolazili na naše dogadjaje nikada ne znaju šta ih tamo čeka. Jer oni koji piju naša vina su naši prijatelji i mi zajedno putujemo. Jer  vino i jeste putovanje«!