sjaj4

Sjaj u Lavi 4 15. i 16. oktobra

Četvrti po redu Sjaj, pod pokroviteljstvom Lava bara (Kneza Miloša 77) u organizaciji tima United Artists održaće 15. i 16. oktobra 2011. godine. (15. oktobar 12-19h, 16. oktobar 14-21h)

Posetioci će moći da uživaju u radovima vise od 100 izlagača nakita, accessoara, odeće, upotrebnih dekorativnih predmeta i prirodne kozmetike.

Gosti izlagači Udruga Era slobodnih ruku  dolaze nam  iz Hrvatske, tačnije Varaždina.

Era slobodnih ruku osnovana  je  2009. godine sa željom da stare zanate učini zanimljivijim i modernim, gde se pomoću starih tehnika radi nešto novo, savremeno i urbano. Sam naziv organizacije objedinjuje njihove životne stavove i sadrži važnu poruku onoga što misle, osećaju i izražavaju kroz svoj rad -slobodnim rukama, punog srca i otvorenog uma. Ovo udruženje okuplja kreativce koji u miru svojih domova prave prekrasne rukotvorine koje će ovom prilikom moći da vidi beogradska publika. One su: Maja Smetiško i njen filtz svet, Lila Herceg će predstaviti svoj rad sa staklom, Jelena Zelena čaroliju izvedenu heklicom, Lassoko Kozum –  radove u koži, tekstilom se bavi  Renata Radović, a plesnim kostimom Lyvadia Stuff.

Povezana vest:  Promocija romana Aleksandra Tešića „Kosingas, Red zmaja” i „Kosingas, bezdanj”

Značajno učešće u izložbi i ovoga puta zauzeće kreativna radionica “Leptirić” koja je okupila sedam hrabrih devojaka sa intelektualnim poteškoćama i omogućila im da ispolje svoju kreativnost. Radionica “Leptrić” pored angažovanja sedam talentovanih drugarica ima za cilj da omogući samozapošljavanje i drugih kreativnih osoba koje su ometene u razvoju. Ovo je jedinstveni projekat na našem području, čije pionirske korake svakako treba ispratiti i podržati.

Povezana vest:  Duh leta u novim ukusima

Muzičku podršku će pored DJ Munje obogatiti gosti iz Nemačke – DJ tim Gee and Aleks – label Funk You!

Prijatelji manifestacije koji će svojim prisustvom dati podršku izložbi su popularni beogradski bendovi Zemlja gruva i Mistake mistake.

Kao i uvek na manifestaciji skupljaće se dobrotvorni prilog koji će se ovog puta završiti kao finansijska pomoć deci bez roditeljskog staranja.

Povezana vest:  Kovrdže, teksture i boje - ovo su muške frizure u trendu