CNN Savamala

CNN snimio reportažu o savamalskim kreativnim kolektivima

Savamala i njen proces urbane transformacije, još jednom su privukli pažnju svetskih medija. CNN i reportaža ove globalne medijske mreže, zaokružili su ovogodišnje rastuće interesovanje poznatih svetskih medija (Guardian, Business Insider, Mashable…), iznova pozicinirajući Savamalu na mapi svetskih kreativnih centara.

CNN je istakao transformaciju najstarijeg beogradskog kvarta, od napuštenih zgrada do porostora punih života koje su „okupirali“ umetnici i kreativci, kao najvažniji kvalitet ovog nekada najzapuštenijeg dela Beograda.

Povezana vest:  Modna revija "PIERRE CARDIN powered by RENAULT" 14.septembra u Francuskoj ambasadi

Kao jednog od pionira savamalske renesanse, CNN je istakao Mikser House: „Kada smo došli u Savamalu, ovde nije postojalo gotovo ništa sem napuštenih prostora. U međuvremenu, otvoreno je preko 50 galerija, dizajn habova, klubova, kafića, restorana..“, rekao je izvršni direktror Miksera, Ivan Lalić.

Pored umetnika i kreativaca, CNN je istakao i značaj dizajn haba Nove Iskre, kao mesta koje pruža mladim dizajnerima prostor za rad i platformu za međusobno umrežavanje i razvoj projekata, kao i originalne umetničke izdraze street artista koji svoja mala umetnička dela ostavljaju na zidovima savamalskih ulica.

Povezana vest:  JUBILARNA BEOGRADSKA NEDELJA MODE

„Ono što toliko privlači preduzetnike u Savamalu, jeste kreativna energija ovoga kvarta, a ono što ovom kvartu daje tu energiju jeste jedinstveni miks starog i novog“, zaključuje CNN.

Reportaža globalne mreže CNN predstavlja još jedan podstrek savamalskim preduzetnicima i kreativcima da dobrom energijom, trudom i zalaganjem nastave da Savamalu pozicioniraju kao glavnog kreativnog centra ovog dela Evrope, pa i sire.

Povezana vest:  UNIQA TORANJ U DUHU EVROVIZIJE

LINK: http://edition.cnn.com/videos/world/2015/08/04/belgrade-serbia-one-square-meter-spc.cnn