grad_pobedjuje_glad

Akcija „Grad pobeđuje glad“ u Delta Cityju

Akcija „Grad pobeđuje glad“, u organizaciji Banke hrane Beograd i Delta Cityja, biće organizovana od 12. do 16.oktobra u ovom beogradskom šoping molu.

Akcija se sprovodi povodom Svetskog dana hrane-16.oktobra, a cilj je borba protiv siromaštva, promovisanje solidarnosti, humanosti i društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.
Svi humani pojedinci, ali i društveno odgovorne kompanije, imaće mogućnost da kupe i doniraju hranu, koja će se prikupljati u objektu „Super Maxi“ u Delta Cityju.

Povezana vest:  Filmsko veče i otvaranje sezone popusta u UŠĆE Shopping Centru

Ispred “Super Maxija” biće izložena skulptura od hrane, simbol akcije, koja je napravljena od konzervi, tegli, flaša i sličnih namirnica. Specijalni program za najmlađe, biće organizovan 15. i 16.oktobra, od 17 do 19 časova, kada će moći da učestvuju u kreativnom programu koji će za njih pripremiti studio za animaciju Čigra.

Po završetku akcije, sva prikupljena hrana biće uručena domaćinstvima u najugroženijim opštinama Srbije, prema podacima Ministarstva rada i socijalne politike. Akcija će obuhvatiti i najsiromašniju grupu stanovništva – stara lica iz ruralnih područja, koja su evidentirana u centrima za socijalni rad opštine Knjaževac, Brus i Malo Crniće.

Povezana vest:  Monsoon poklanja popust maturantima i studentima!

Finalni događaj u prisustvu mnogobrojnih gostiju i prigodan program biće održan 16. oktobra ispred Super maxija u Delta Cityju.