Malisani uce o globalnom zagrevanju u naselju Belville

Atrakcija u naselju Belville – topi se džinovska ledena kocka!

U sredu 12. oktobra, tačno u 5 do 12, elektronski brojač počeo je da meri vreme za koje će se otopiti ogromna ledena kocka teška više od tri tone, postavljena u naselju Belville. Ovu atraktivnu akciju sprovode kompanija Blok 67 Associates i National Geographic Srbija, sa željom da skrenu pažnju javnosti na klimatske promene koje ugrožavaju celu planetu.

Povezana vest:  MARFIN BANK donirala četrdeset računara Crvenom Krstu Štrpce

Atraktivnoj akciji mogu da se priključe i građani tako što će putem SMS-a moći da pogađaju koliko će trajati otapanje kocke, veličine 1,5×1,5×1,5 metar. Pretpostavke o vremenu potrebnom za otapanje građani mogu po standardnoj ceni osnovnog SMS-a (u zavisnosti od korisničke mreže) poslati na broj 063 8900115 u formatu DD_SS_MM_SS_IME_PREZIME_MESTO (broj dana, broj sati, broj minuta, broj sekundi, ime, prezime, mesto), a pošiljalac SMS-a sa najpreciznijom procenom dobiće debitnu karticu sa 100.000 dinara.

Povezana vest:  Saveti iz Beča za zimsku vožnju biciklom

„U skladu sa svojom osnovnom misijom National Geographic Srbija ovom akcijom skreće pažnju na globalno zagrevanje, koje iako osporavano, predstavlja realnu pretnju po budućnost života na Zemlji. Ljudska vrsta je najraspostranjenija na planeti, te obdarena svešću i razumom snosi i najveću odgovornost kako bi se sprečio katasrofički scenario usled posledica globalnog zagrevanja“, ističe Igor Rill, glavni i odgovorni urednik časopisa.

Povezana vest:  Potpisan ugovor o nastavku projekta „Kreatvna škola“

Po prvi put u Srbiji, građani će imati priliku da pogledaju ovaj projekat i pridruže se akciji tokom koje će svakog dana od 12 do 17 časova na promenadi između zgrada Mimoza i Ljubičica u naselju Belville biti organizovane ekološke radionice na temu uzroka, mehanizama i posledica globalnog zagrevanja uz savete o koracima koje svako od nas može da preduzme da ove posledice ublaži.