Pokrenut konkurs „Žena za sva vremena“ i „Gazdarica“

Opportunity-banka-1Svako peto preduzeće u Srbiji registrovala je žena, iako one čine većinu populacije, samo je jedan od brojnih podataka, koje Opportunity banka (OBS), želi da promeni motivišući žene da pokrenu sopstveni posao, a imajući u vidu da je samozapošljavanje i najefikasniji način za prevazilaženje krize. To će učiniti pokretanjem nagradnog konkursa za najbolju preduzetnicu uz podršku Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

-Žene u agrobiznisu, kao i preduzetnice u ostalim oblastima, dobiće pojačanu podršku za svoje poslovanje kroz programe i aktivnosti OBS u ovoj godini. Potpuno smo svesni da je ženama više nego muškarcima potrebna dodatna podrška i pomoć u razvoju sopstvenog biznisa i mi nameravamo da im je pružimo kroz različite programe ne samo finansiranja već i edukacije usmerene na omogućavanje boljeg pristupa znanju i tehnologijama – rekla je Mirjana Dmitrović, menadžerka za marketing i komunikacije OBS i članica žirija i dodala da se projekti podrške ženama sprovode na nivou ove grupacije u celom svetu. 

Povezana vest:  Od borbe do inspiracije: 'TransformaciJA' sa Anom Dornik

-Konkurs za nagradu za najbolju preduzetnicu „Žena za sva vremena“, odnosno najbolju poljoprivrednicu „Gazdarica“ ima za cilj podršku ženama koje su samostalne i koje mogu da posluže kao primer drugima – izjavila je Ana Žegarac, šefica odeljenja za međunarodnu saradnju, edukaciju i mentoring Nacionalne agencije za regionalni razvoj i i članica žirija.

-U ovakvim akcijama jako je bitna podrška javnosti. Kao novinarka stalno se zalažem za veću vidljivost uspešnih žena u medijima i ova nagrada jeste dobra prilika da se javnost podseti na to da žensko preduzetništvo doprinosi razvoju srpske privrede – izjavila je Jasmina Nikitović Stojičić, urednica emisije „Znanje imanje“ na RTS-u i članica žirija.

Povezana vest:  Više od 90% žena na selu nema ni metar zemljišta u svom vlasništvu

Konkurs je raspisan u dve kategorije: „Žena za sva vremena“ koji okuplja žene vlasnice malih i srednjih preduzeća, ili preduzetnice, i „Gazdarica“ za žene koje su registrovale poljoprivredno gazdinstvo i trajaće do maja, kada će biti organizovana svečana dodela nagrada u vrednosti od 5000 EUR namenjenih za unapređenje posla. Uslovi za prijavu za nagradu su: uspešnost koja se potvrđuje finansijskim dokumentima, inovativnost, odnosno primena savremenih poslovnih ili poljoprivrednih rešenja, društvena odgovornost prilikom zapošljavanja i organizacije rada i opis investicije za razvoj posla u koju bi uložili nagradu, rečeno je na konferenciji za novinare. Svi zainteresovani mogu poslati svoje prijave na mail [email protected], ili u OBS filijalu, Bulevar Oslobođenja 2A, 21000 Novi Sad.

Povezana vest:  Jaffa Crvenka organizovala kreativnu radionicu u TC Ušće