work in progress_FW

30. AMSTEL FASHION WEEK OTVARA RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA RADOVA NAJZNAČAJNIJIH DOMAĆIH AUTORA

Jubilarna 30. Beogradska nedelja mode biće otvorena retrospektivnom izložbom kroz radove najznačajnijih domaćih autora, koja će na multimedijalni način predstaviti 15 godina postojanja Beogradske nedelje mode.

Svečano otvaranje izložbe biće u sredu 19. oktobra u 21h u Muzeju grada Beograda, Resavska 40b.

Povezana vest:  KEJTI PERI UNOSI MODU, MAŠTU I ZABAVU U H&M-OVU SPEKTAKULARNU PRAZNIČNU KAMPANJU

Ovaj značajan jubilej je prilika da se napravi presek 15 godina rada, te prikaže uticaj ove manifestacije na razvoj modne scene, preko najznačajnijih autora koji su u okviru nje predstavljali modele i gradili svoj danas poznati imidž. Na izložbi, kojom se svečano najavljuje jubilarni 30. Amstel Fashion Week će biti predstavljen mali istorijat Beogradske nedelje mode kroz fotografije, video snimke, štampane materijale, kataloge, biltene i naravno eksponate nekih od sačuvanih modela iz kolekcija koje su prikazane prethodnih godina. Tom prilikom ćemo predstaviti program koji će biti održan na predstojećoj Beogradskoj nedelji mode u periodu od 19. do 30. oktobra 2011. godine.

Povezana vest:  Roksanda Ilinčić na Nedelji mode u Londonu

Kao prvi Fashion Week u ovom delu Evrope, pokrenut pre tačno 15 godina, možemo s ponosom reći da je Beogradska nedelja mode postala najuticajnija manifestacija ovog tipa u jugoistočnom delu Evrope.