forum_nis

Forum shopping centar započeo obnovu dela parka Čair

Otpočela je obnova dela centralnog gradskog parka Čair u Nišu, ispred istoimene hale. Inicijativu za uređenje ovog parka, kao donacija gradu Nišu, pokrenuo je Forum shopping centar, koji je i  glavni investitor radova. Planirano je da se obnovi oko 1000m² površine parka, ukloni stari i postavi novi mobilijar i posadi nova vegetacija. Park će nositi naziv „Forum Magični park“. Postojaće dva ulaza na igralište, jedan naspram drugog, do kojih će sa parkovskih pešačkih staza, voditi dve staze izrađene od behaton ploča.

„Najveći broj naših posetilaca su roditelji sa decom. Na njih smo najviše mislili kada smo razmatrali šta je to što bi mogli da poklonimo gradu Nišu. Volimo za sebe da kažemo da smo društveno odgovorna firma pa nam je veliko zadovoljstvo što smo u prilici da obnovimo deo parka, u kojem Nišlije provode veliki deo vremena. Nadamo se da će naši sugrađani, posle ugodnog šoping u našem centru, moći da uživaju i da odmore i u čairskom parku, dok se njihova deca zabavljuju u bezbrižnoj igri“, navodi se u izjavi direktora Forum shopping centra Tomislava Savića.

Povezana vest:  Grazia Shopping Night u petak, 13. maja

Partner u projektu obnove dela parka Čair je Skupština grada Niša, a donaciju je najavio gradonačelnik grada Miloš Simonović na otvaranju Forum shopping centra.

Forum shopping centar je za ovaj projekat angažovao poznatu firmu  iz Beograda „Kreativni gradski centar“, koja se bavi projektovanjem i proizvodnjom opreme za dečija igrališa tipa „Giepetto“.Projektom je predviđeno da se popravi igralište, zameni parkovski mobilijar, postavi novi, obnovi zelenilo i posadi nova vegetacija. Podizvođač radova je Gradsko zelenilo Niš, koji se bavi pripremom terena i zemljanim radovima.

Povezana vest:  Noviteti brenda VICTORINOX SWISS ARMY sa sajma satova i nakita BASELWORLD 2016.

„U planu nam je da uklonimo mobilijar koji je star i oštećen odnosno nebezbedan za korisnike, da se ta površina poravna i da se osveži novom humusnom zemljom i travom. U centralnom delu površine, niskom ogradom, čija forma prati formu cele površine, biće ograđen deo od oko 250m2 u kome će se postaviti novi mobilijar koji je u tehničkom, bezbednosnom, funkcionalnom i estetskom smislu na visokom nivou i po svim standardima propisanim u zemlji i inostranstvu. Ispod ljuljaški, klackalica, tobogana i ostalog mobilijara biće postavljene gumene zaštitne ploče“, kaže Konstantin Jokanović, direktor firme „Kreativni gradski centar“

Povezana vest:  Formiranje psihološkog kutka pri kancelarijama za mlade Bečej, Varvarin i Raška

Po sadašnjoj dinamici radova, otvaranje ovog dela parka trebalo bi da bude početkom novembra.