30 bfw polozen format

JUBILARNA BEOGRADSKA NEDELJA MODE

Jubilarni, 30. Amstel Fashion Week otvorn je 19. oktobra multimedijalnom, retrospektivnom izložbom Work in Progress, u Muzeju grada Beograda u Resavskoj 40b.

U prethodnih petnaest godina za realizaciju ove prestižne manifestacije utrošeno je 542 000 radnih sati, organizovano je 629 revija, potrošeno je 7 000 metara platna, objavljeno je oko 4 500 novinskih članaka, a u narednih desetak dana, očekuje nas niz revija na kojima će se predstaviti najuticajniji srpski modni dizajneri, kao i najprestižniji brendovi.

Povezana vest:  Održana promocija knjige ''Srbija hardcore'' Dušana Veličkovića

Posebnu atrakciju jubilarne Beogradske nedelje mode predstavlja revija pod nazivom “30“, u okviru koje će se predstaviti najuticajniji dizajneri  koji su obeležili  prethodnih petnaest godina. Svako od njih predstaviće se sa po tri modela, a posebnu pažnju sigurno će izazvati kreatori koji su karijeru gradili na Beogradskoj nedelji mode, a stekli afirmaciju i uspeh u vodećim svetskim modnim metropolama. Među njima su svakako: Roksanda Ilinčić, Aleksandar Protić, Slobodan Mihajlović, Ana Šekularac.. Vrlo bitan deo Nedelje mode su i revije izuzetno uspešnih domaćih dizajnera poput Verice Rakočević, Dragane Ognjenović, Sestara Proković (JSP), Bate Spasojevića, Nataše Šarić, Tamare Radivojević ili Darka Kostića.

Povezana vest:  Hajde da imamo vremena za praznike

Zbog velikog interesovanja za revije, a ograničenog broja mesta za posetioce, organizator se potrudio da po treći put za redom organizuje live streaming. Tako da će svi ljubitelji mode, ne samo u Beogradu, moći da prate atraktivni program 30. Beogradske nedelje mode, putem linka: http://www.live-e.tv/live-streaming/

U subotu, 22. oktobra, nesvakidašnjom izložbom kravata, predstaviće se Nataša Šarić, u galeriji Progres. Nesto kasnije u Studentskom kulturnom centru biće prikazane diplomske revije studenata Fakulteta primenjenih umentosti, Megatrend univerziteta i Francuske visoke škole za modni dizajn i modni menadžment Mod’Art Beograd.

Povezana vest:  Do kraja godine još 6.200.000 evra kroz programe Fonda za nauku Republike Srbije