Michael-Schumacher-Mercedes-GPMercedes GP želi produžiti ugovor Mihaelu Šumaheru

U januaru iduće godine Mihael Šumaher proslaviće 43. rođendan. Ugovor s Mercedes GP-om ističe mu s njenim krajem. U ekipi mu nameravaju dati novi, i to višegodišnji.

Izjavio je to predsednik svih sportskih ogranaka u Mercedes Benzu, pa tako i onog za Formulu 1, Norbert Haug.

-U potpunosti smo zadovoljni obojicom naših vozača. Znamo da će jednog dana, kada im damo pobedinički bolid, početi nizati pobede za nas – rekao je Haug posvetivši se potom Šumaheru:

Povezana vest:  Novi trijumf Fetela u Formuli

-Mihael je fantastičan samomotivator. Ima i sada plan kao što ga je svojevremeno imao u Ferariju, u koji je došao kao aktuelni dvostruki svetski prvak i potom pet godina strpljivo čekao novi naslov gradeći bolid i ekipu za vrhunske stvari. Znate i sami da je usledio niz od pet šampionskih godina. Naš proces razvoja i učenja ići će i dalje malo-pomalo, korak po korak. U ovom smo trenutku četvrta najbolja ekipa u Formuli 1. Želimo postati treća, pa druga i na kraju prva. To se može postići jedino napornim radom i fokusom kroz dugi niz godina. Sadašnjim je svetskim prvacima, Red Bulu, trebalo pet godina za prve trijumfe.

Povezana vest:  Botas najbrži i na drugom treningu F1 u Sočiju

Pitanje je misli li Niko Rozberg isto kao što misli Haug. Mlađi Mercedesov vozač, pisale su već Gazzetta dello Sport i Marca, obećao se Ferariju od 2013. godine.

Što se Šumahera tiče, te činjenice da svojim imidžom najbolje promoviše Mercedesove serijske automobile, brak sedmostrukoga svetskog prvaka i Mercedes GP-a zaista nema razloga da prestaje.

Povezana vest:  Šumaherovi lekarski izveštaji ponuđeni na prodaju