Tišmin neobjavljeni roman „Ženarnik“ uskoro pred čitaocima 

Aleksandar_TismaIzdavačka kuća „Akademska knjiga“ u Novom Sadu uskoro će objaviti roman „Ženarnik“ Aleksandra Tišme (1924-2003), u ediciji celokupnih dela tog velikog srpskog i evropskog pisca, izjavila je danas direktorka i vlasnica te izdavačke kuće Bora Babić. 
To do sada neobjavljeno Tišmino delo je nastalo 80-ih godina minulog veka, o čemu je svedočio i sam autor koji je, u svom „Dnevniku 1942-2001“, 17. juna 1983. godine zapisao da je tog dana „iščitao dosad ispisanih 70-ak stranica ‘Ženarnika’, prve moje pornografske inspiracije. Čini mi se da bih mogao da nastavim prekinutu nit“. 
Roman je napisan u prvom licu, ispovednim tonom a radnja se odvija u nepoznatoj zemlji na izmišljenoj planini Dargil. I vremenski okvir je nepoznat ali junaci koriste hladna oružja poput mača, noža i koplja. 
Pisac Ivan Negrišorac je istakao da je sa zadovoljstvom pročitao „Ženarnik“, ocenivši da je to „stilski prepoznatljiv Tišmin roman, sa istraživanjem raznih oblika nasilja i ‘upotrebe čoveka’, ali sa vremenskim i prostornim okvirima, drugačijim od svega što je Tišma napisao“. 
Roman „Ženarnik“ biće prva knjiga u ediciji „Celokupna dela Aleksandra Tišme“ koja obuhvata 25 naslova, rekla je Babićeva napominjući da ediciju uređuje prof. dr Gorana Raičević a predgovore za pojedina izdanja pišu najbolji poznavaoci Tišminog dela.

Povezana vest:  DELTA SITI, Akcija dobrovoljnog davanja krvi