Zaposleni kompanije Strauss Adriatic sa decom iz Doma

Zaposleni kompanije Strauss Adriatic uredili prostorije i dvorište doma za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“

Prostorije i dvorište doma „Jovan Jovanović Zmaj“ danas su, zahvaljujući aktivnostima više od 50 zaposlenih kompanije Strauss Adriatic, postali lepše okruženje za život mališana iz ovog doma. U okviru Dana društveno odgovornog poslovanja zaposleni su okrečili prostorije doma i fasadnu ciglu u holu doma, prefarbali trpezarijske stolove i zamenili sijalice u pozorišnoj sali. Kako bi celokupno okruženje dobilo novi sjaj, nakon čišćenja travnjaka u dvorištu, zasađene su tuje i postavljene kućice za pse, ljubimce štićenika doma. Dan je završen druženjem sa mališanima bez roditeljskog staranja, pesmom, igrom i uručenjem slatkih poklon paketa.

„17. novembar je dan koji Strauss Group tradicionalno obeležava kao Dan društveno odgovornog poslovanja. Tog dana više od 13 500 zaposlenih, u svakoj od 21 države u kojima Strauss Group posluje, daje svoj doprinos u humanitarnim akcijama širom planete. Ove godine Dan društveno odgovornog poslovanja se u Srbiji obeležava treći put i posvećen je  mališanima iz doma „Jovan Jovanović Zmaj“ koji su svojom kreativnošću i iskrenošću doprineli da poklon paket „Šoljica puna ljubavi“ nađe put do srca svih naših potrošača. Emotivni značaj današnjeg dana je izuzetan za naše zaposlene prvenstveno zbog toga što imamo priliku da se ovim vrednim mališanima zahvalimo za njihov trud i  učinimo njihovo mesto boravka što prijatnijim. Strauss Adriatic će nastaviti sa tradicijom dobrog partnera lokalnoj zajednici u kojoj posluje, pružanjem pomoći i podrške svima onima kojima je ona neophodna“. izjavila je Olivera Jokić, PR menadžer kompanije Strauss Adriatic.

Povezana vest:  Bojana Stojković proslavila rođendan sa suprugom Vladimirom!

Kompanija Strauss Adriatic je već godinama tradicionalni partner domova i ustanova pod nadzorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Već drugu godinu za redom štićenici ovih institucija daju svoj doprinos u realizaciji projekta „Doncafé i deca boje Vaš pogled na svet“ i to oslikavanjem motiva koji ukrašavaju jedinstvene Doncafé šoljice. Deo prihoda od prodaje šoljica namenjen je opremanju domova, a prihod od ovogodišnjeg poklon paketa „Šoljica puna ljubavi“ biće namenjen nabavci centralnog bojlera u domu „Jovan Jovanović Zmaj“ i za opremanje senzorne sobe u Stacionaru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Povezana vest:  Kokteli po meri dama

Da podsetimo, prošlogodišnji Dan društveno odgovornog poslovanja bio je posvećen poboljšanju uslova i uređivanju prostorija Dnevnog kluba gerontološkog centra „Čukarica“. Tada su u ovom domu, osim krečenja prostora, farbanja ograde na terasi i čišćenja prostorija, postavljene nove zavese, otirači i sanitarni elementi, a najstariji sugrađani obradovani su i Doncafé šoljicama. Kompanija Strauss Adriatic donirala je i 70 posteljina Urgentom centru u Beogradu, a deo zaposlenih volontirao je u Kraljevu na saniranju posledica zemljotresa koji je prošle godine pogodio ovaj grad. Dan društveno odgovornog poslovanja 2009. godine zaposleni kompanije Strauss Adriatic proveli su u uređivanju parka i dva školska igrališta u opštini Pećinci i time dali doprinos opštini u kojoj se fabrička postrojenja kompanije nalaze.

Povezana vest:  Izbegavajte ovih osam grešaka za mršavljenje pred leto