klizanje_Olimp

Otvoreno gradsko klizalište u Jagodini
 
Polaznici beogradske Škole hokeja Crvene zvezde večeras su u Jagodini otvorili Gradsko klizalište, koje će do marta sledeće godine biti besplatno za sve jagodinske đake.
Površina klizališta je povećana sa 450 na 550 kvadratnih metara, a radiće od 9 do 23 sata.
Prethodnih šest godina na klizalištu, jedinom u Pomoravskom okrugu, dnevno je bilo i po 1.000 klizača, uglavnom školske dece, podsetio je sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.
Klizalište se nalazi u centru grada na Skveru omladine.
Stručni saradnik Škole hokeja Crvene zvezde Vojin Konjišić izjavio je da će Crvena zvezda pomoći Jagodini, stručno i u opremi, da „napravi školicu hokeja“.
-Imaćemo kontakt sa ovdašnjim profesorima fizičke kulture i već ove nedelje naši instruktori će posetiti Jagodinu i održati nekoliko pokaznih časova hokeja – rekao je Konjišić.
Konjišić je pohvalio Jagodinu što već sedam sezona konkretno i praktično „podiže kulturu klizanja i hokeja u ovom delu Srbije“.
Za klizače, koji ne pripadaju kategoriji školske dece ulaznica za klizanje je 100 dinara, 1.000 dinara za jedna mesec i 2.000 dinara do kraja sezone. U ovu cenu uključeno je i izdavanje klizaljki i topao čaj
Povezana vest:  Kako da zavolite jutro?