daren_flecer_man_jun_benfika

LIGA ŠAMPIONA

Grupa C: Remi Junajteda i Benfike, Bazel u igri

 

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 sa Benfikom u 5. kolu Grupe C Lige šampiona. U istoj grupi Bazel je u gostima pobedio Ocelul sa 3:2.Benfika je povela već u 3. minutu autogolom Fila Džonsa. Emerson je  dodao do Nikolasa Gaitana koji je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, a Džons je, u nameri da izbije loptu, „zakucao“ u svoj gol.

Tri minuta kasnije Benfika je mogla do drugog gola, ali je Bruno Sezar šutirao pored gola sa oko 16 metara. Izjednačenje Junajtedu doneo je Bugarin Dimitar Berbatov udarcem glavom posle centaršuta Nanija u 30. minutu.

Povezana vest:  Zeman: Juventus zaslužuje titulu

Odmah u sledećem napadu Mančester je mogao do preokreta kada je Ešli Jang izašao sam ispred golmana Benfike Artura, ali se nije snašao i brazilski golman mu je odbranio šut. Nekoliko sekundi kasnije i Benfika je imala odličnu priliku, ali je golman domaćih David De Hea odlično odbranio šut Pabla Aimara.

Mančester je krenuo agresivnije u drugom poluvremenu i konstantno napadao prvih 15 minuta tog dela igre. Desni bek Junajteda Fabio propustio je najbolju priliku kada je izašao sam ispred Artura I pokušao da ga lobuje, ali je čuvar mreže gostiju dobro intervenisao.

Povezana vest:  LIGA PETICE, Poslednji juriš Reala, Junajteda i Rome

Domaćini su poveli u 59. minutu golom Darena Flečera. Kapiten Junajteda na ovoj utakmici Patris Evra centrirao je sa leve strane, Flečer natrčao i šutirao glavom, a loptu je golman odbio ponovo do Flečera koji je sa metar sproveo u gol.

Benfika je izjednačila svega minut kasnije. Džons je vratio loptu do De Hee koji je slabo ispucao. Bruno Sezar je „presekao“ loptu, ubacio u peterac, a lopta je pogodila Rija Ferdinanda i odbila se do Pabla Aimara koji je neometan izjednačio rezultat.

Do kraja utakmice Mančester je imao bolje šanse, ali je Berbatov iz voleja šutirao preko gola, a Nani u poslednjim trenucima utakmice šutirao pored gola. U drugoj utakmici Bazel je već na poluvremenu vodio sa 3:0 golovima Fabijana Freja u desetom, Aleksandra Freja u 14. i Marka Štrelera u 37. minutu.

Povezana vest:  Totenhem pobedio Sautempton posle velikog preokreta - 3:2

  U drugom poluvremenu domaćini su se „probudili“ i preko Gabrijela Đurđua u 75. i Liviju Antala u 81. minutu stigli na samo gol zaostatka, ali nisu uspeli da izjednače. Junajted i Benfika dele prvo mesto sa po devet bodova, Bazel je treći sa osam, a poslednji je Ocelul bez bodova. U poslednjem kolu Bazel 7. decembra dočekuje Mančester junajted, a Benfika kod kuće igra sa Ocelulom.