Obama odlikovao Boba Dilana i Klinta Istvuda 

barack_obama_smileAmerički predsednik Barak Obama odlikovao je pevača Boba Dilana i glumca i reditelja Klinta Istvuda Nacionalnom medaljom za umetnost i humanost. 
Bela kuća je Boba Dilana nazvala ikonom buntovne omladine i poetske senzibilnosti, dok je filmove i glumu Klinta Istvuda označila kao eseje o individualizmu, teškoj istini i suštini onoga šta znači biti Amerikanac. 
-Očigledno je da su njihove karijere doprinele obeležavanju pejzaža američke kulture tokom decenija – izjavio je predsednik Obama na godišnjoj ceremoniji dodele Nacionalnih medalja za umetnost i humanost u Beloj kući, primećujući međutim odsustvo dvojice umetnika. 
Dilan i Istvud nisu došli na uručenje priznanja u Vašington, prenela je agencija AP navodeći da su ceremoniji prisustvovali drugi dobitnici medalje pođednako važni za američki kulturni identitet. 
Među njima su bili glumica Rita Moreno, kompozitor Džon Vilijams, pisac govora Džona Kenedija, Ted Sorensen, pisac i aktivista Eli Vizel, arhitekta Maja Lin, autorka nacionalnog memorijalnog spomenika vijetnamskim veteranima, skulptor Frenk Stela, bivši direktor Metropoliten muzeja Filip de Montebelo, dirigent Majkl Tilson Tomas i drugi. 
Nagradu umetnicima kojom im nacija odaje zahvalnost za dostignuća u umetnosti i humanosti, 1985. godine ustanovio tadašnji američki predsednik Ronald Regan i od tada se redovno dodeljuje.

Povezana vest:  Mr. Stefan Braun započinje desetu sezonu