zabavni program

Održan godišnji dobrotvorni Bazar
 
Međunarodni klub žena Beograda (The International Women’s Club- IWC) održao je danas, 4.decembra 2011.godine, svoj jedanaesti godišnji dobrotvorni Bazar, u znaku podrške lokalnim nevladinim organizacijama koje rade sa ugroženim populacijama u Srbiji.
Tatjana Pasic, Ecuko CunozakiGodišnji dobrotvorni bazar, koji se i ove godine održao na Beogradskom sajmu, u hali 3, je centralna manifestacija Međunarodnog kluba žena Beograda na kojoj se prikupljaju sredstva za realizaciju više lokalnih humanitarnih projekata koje IWC inače podržava. Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda, prisustvovala je svečanom otvaranju Bazara.
Prošle godine, Bazar je sakupio preko 80.000 evra i privukao 4.000 posetilaca. Prikupljena sredstva namenjena su: ugroženim licima, starijim licima, rodnom zasnovanom nasilju i borbi protiv trgovine ljudima, obrazovanju romske dece i osobama sa invaliditetom.
„Tezge” na bazaru su pružile priliku predstavnicima ambasada i zainteresovanim pojedincima iz 39 zemalja sveta da izlažu ručno pravljene predmete, muziku, suvenire iz zemalja iz kojih dolaze, jela nacionalnih kuhinja, odeću i dela nacionalne književnosti. Prateći program je bio organizovan na bini (igre, plesovi raznih zemalja, nastupio je i naš poznati beogradski tenor, Goran Dime), a bazar su upotpunili i dečiji kutak, štand polovnih knjiga, pijaca, lutrija i specijaliteti Međunarodnog kluba žena u Beogradu.
Među mnogobrojnim zemljama učesnicama koje su na ovogodišnjem Bazaru predstavile svoju kulturu i promovisale svoj stil življenja bile su: Japan, Francuska, Egipat, Indija, Meksiko, SAD, Kanada, Grčka, Pakistan, Kina, Ukrajina, Indonezija, Gana, Malezija, Rusija, Srbija, kao i mnoge druge.
Važno obeležje ove manifestacije je njen dobrotvorni karakter, jer će u humanitarne svrhe otići sav prihod od prodaje ulaznica i izloženih predmeta na bazaru.
Povezana vest:  Sjajna akcija u knjižarama Delfi - Mini Mini Plazmice za čitanje od korice do korice