igor_kolakovic_kzn_bgd

SVETSKI KUP
Kolaković: Moraćemo da analizirimao mnoge stvari
 
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je zadovljan što su njegovi izabranici, posle loših izdanja na početku Svetskog kupa u Japanu, u nastavku došli do igre koja ih je ranije krasila.
-Nagovestili smo bolje dane posle druge runde i dočekali ih do kraja šampionata. Na žalost nismo se plasirali na Olimpisjke igre, ali mislim da nismo izgubili vreme. Moraćemo da analizirimao mnoge stvari, neke da menjamo, a neke da unapređuejmo i gajimo kako bi se našli u Londonu – rekao je Kolaković.
Srpski odbojkaši savladali su danas selekciju SAD sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:19) i pobedom završili učešće na turniru.
Kolaković je dodao da se ispotavilo da je uspeh na Evropskom prvenstvu u Beču predstavljao teret za ekipu, „iako je trebalo da igračima podigne sampuzdanje“.
-Nadam se da ćemo posle Svetskog kupa biti pametniji i bolji. Očekuje nas težak turnir u Bugarskoj zbog načina organizacije, a i mnogi igrači ne znaju kada će završiti sezone. Definitivno ovde nismo bili skroz skoncentrisani i stvari su došle na svoje prekasno – rekao je Kolaković.
Selektor je bio zadovoljan igrom čitavog tima protiv SAD, a posebno nastupom mladog tehničara Mihajla Mitića, koji je zamenio Petković.
-Utakmica je bila u popodnevnom terminu pa smo delovali brže i motivisanije. Mitić je dobro odmenio Petkovića, sobzirom na iskustvo i minutažu u reprezentaciji. Dobro smo servirali i igrali odbranu, a posle dobijenog prvog seta sve je kasnije bilo mnogo lakše.
Srpksi odbojkaši zauzeli su osmo mesto na Svetksom kupu u Japanu, ali će priliku za popravni imati od 7. do 14. maja na turniru u Sofiji.
-Na žalost na kraju smo odigrali najbolju utakmicu. Morali smo mnogo bolje, osmo mesto nikoga ne može da zadovolji, ali za sve je kriv loš start. Idemo dalje, najbitnije je da su svi igrači zdravi – zaključio je libero Nikola Rosić.
Povezana vest:  SENIORKE – V EVROPSKA LIGA 2013., Bugarska, Belgija, Nemačka i Rumunija na Finalnom turniru u Varni