ana_perisic

DOČEK NOVE 2012.
Na gradskom trgu u Novom Sadu nastupiće Zvonko Bogdan, Bajaga i instruktori i Ana Perišić
 
Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu nastupiće Zvonko Bogdan, Bajaga i instruktori i novosadska pevačica Ana Perišić, najavio je danas gradončelnik Igor Pavličić.
On je na konferenciji za novinare rekao da će ove godine, osim dočeka 31. decembra, Novosađanima biti ponuđen i novogodišjni program koji će trajati od 9. do 29. decembra.
Tokom novogodišnjeg programa koji će se održavati na gradskom trgu, ulicama Novog Sada i u Kulturnom centru, biće organizovani koncerti, performansi, karnevali, izložbe, dečije predstave i maskenbal.
Poseban deo programa biće namenjen deci koja će moći da učestvuju u radionicama za izradu čestitki i novogdišnjih ukrasa, karnevalskih maski, kao i u muzičkim i dramskim radionicama.
Pavličić je rekao da prednovogodišnja manifestacija ima humanitarni karakter i da će svakodnevno biti organizovane humanitarne akcije, a da će milion dinara od sume koju je grad izdvojio za organizaciju događaja biti uplaćen na poseban račun.
-Želeli smo da ove godine napravimo novogodišnju atmosferu već od početka decembra, a u fokusu će biti humanost i mnoge akcije će biti usmerene ka tome da se prikupi novac za donacije – rekao je Pavličić.
On je dodao da je grad Novi Sad ove godine umanjio predviđeni budžet za organizaciju sa 20 na 17 miliona dinara čime će biti pokriven celokupni program koji će trajati oko mesec dana.
Direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković rekao je da će tokom novogdišnjeg programa nastupiti i bendovi kao što su „Ortodoks kelts“ (Ortodox Celts), „Gernika“, „Dram end zez“ (Drum ‘n’ zez) i Vlatko Stefanovski trio i najavio tradicionalni vatromet u ponoć 31. decembra.
Blašković je rekao da će manifestacija obuhvatiti i veče 13. januara uoči pravoslavne nove godine tokom kojeg će na centralnom trgu nastupiti Kronos kvartet.
Povezana vest:  Poljoprivreda kao spasilac klime?