plavi_koncert_arena_2

DOČEK NOVE 2012.
Galija i Plavi orkestar na dočeku Nove godine u Beogradu
 
Galija i Plavi orkestar nastupiće u subotu 31. decembra uveče na ispraćaju Stare 2011. i dočeku Nove 2012. godine na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.
Kako je najavljeno, doček naslovljen „Beograd grad otvorenog srca“ u subotu 31. decembra od 21:00 počinje jednoipočasovnom svirkom niške rok grupe Galije, koja je inače 2011. provela proslavljajući 35 godina postojanja, a glavna žurka bila je krajem oktobra na koncertima u dva Sava centra u Beogradu.
„Ove godine bila je proslava 35 godina Galije, i mislim da svirkom na dočeku Nove godine na lep način ostavljamo iza sebe taj jubilej. Dobro došli na koncert“, rekao je vođa benda Nenad Milosavljević.
Posle Galije, na binu ispred Skupštine Srbije od 22:30 popeće se sarajevski pop rok sastav Plavi orkestar, koji će svirati do ponoći, kada Beograđane i njihove goste očekuje tradicionalni novogodišnji vatromet.
Proslavu ispred skupštine direktno će prenositi gradska televizija Studio B, čija će Ivon Jafali biti i glavna voditeljka programa na platou, a posle ponoći nastupaju rok sastav Van Gogh i pop pevač Sergej Ćetković.
Osnivač i pokrovitelj proslave je grad Beograd, izvršni producent je Belef centar, a prijatelj manifestacije je Telekom Srbija.
Povezana vest:  Održana svečana dodela nagrada pobednicima takmičenja Svetske organizacije za intelektualnu svojinu