Mazda2_1 

Uspeh Mazde na testu polovnih vozila AUTO BILD-a za 2012.
 
Mazda pripada pobednicima nemačkog servisnog izveštaja za 2012. godinu: u svim starosnim klasama, Mazdini modeli zauzeli su mesta u prvih deset na listi kao vozila sa najmanje nedostataka prilikom opsežnih testiranja. Među njima izdvojila se Mazda2, koja je osvojila drugo mesto u klasi vozila starih tri godine sa samo 2,6% udela kada je reč o nedostacima. Ovim je Mazdin gradski model potvrdio rezultate i iz prethodne dve godine.
U top 10 listi u klasi tri godine starih vozila svrstala se i Mazda3 sa kvotom od 3,2% (osmo mesto). Mazda2 i Mazda3 su zauzele šesto i deseto mesto i u klasi vozila starih pet godina, kao i klasi vozila starih sedam godina (šesto i sedmo mesto), a time i u modele sa najmanje nedostataka u sveukupnom istraživanju. Omiljeni roudster širom sveta, MX-5, osvojio je šesto mesto u klasi modela starih devet godina, kao i peto mesto u klasi vozila od jedanaest godina.
U testovima polovnih vozila, nezavisni stručnjaci su ispitali oko osam miliona vozila u periodu od jula 2010. do juna 2011. Izveštaj je urađen u saradnji sa magazinom Auto Bild, a izlazi 16. decembra. Ovaj izveštaj je od velike pomoći kupcima kako starijih, tako i novih modela, jer je potvđeni pokazatelj pouzdanosti i kvaliteta vozila.
Povezana vest:  Kadett B slavi 50. rođendan: „Opel Kadett – pojam automobila"