gusenica4

TransForma: Gusenica je Leptir – prva redizajn modna revija 22. decembra u Domu omladine

 

Prva humanitarna modna revija redizajnirane odeće u organizaciji Crvenog krsta Palilula i kreatorke IglaIgra.

Projekat ‘TransForma Života – Gusenica je Leptir’ predstavlja spoj novih tendencija u dizajnu (reciklaža i oživljavanje neupotrebljenih predmeta) i novih reformi, inovacija u okviru tradicionalnog programa Crvenog krsta: naime neupotrebna vrednost odeće se pretvara u novac i tako stvara fond za rešavanje aktuelnih potreba.

Povezana vest:  NESTLÉ U SRBIJI POKREĆE KAMPANJU KOJA PODSTIČE ODGOVORNO PONAŠANJE PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Na prvoj redizajn modnoj reviji 22. 12. od 20h u Domu omladine Beograd biće prikazani unikatni redizajnirani odevni predmeti, nastali preradom polovne odeće u saradnji sa dizajnerkom IglaIgra TransForma. Svaka redizajnirana stvar ima svoj identitet, ime i životnu priču (prolazi kroz sve faze razvoja od gusenice do leptira), a zajedno povezane čine Celinu-Jedno i jezikom simbola upućuju na mogućnost promene jednog ljudskog života i njegovih okolnosti.

Povezana vest:  Ana Ivanović podržava humanitarnu akciju MAC-a

Nakon revije održaće se aukcija, na kojoj će posetioci moći da kupe odeću. Novac sakupljen aukcijskom prodajom ići će u humanitarne svrhe za kupovinu zimske obuće mališanima iz nehigijenskog naselja Mali Leskovac, ukljucenu u program Centra za integraciju mladih koji se bavi inkluzijom dece iz socijalno ugrozenih sredina u institucionalne okvire drzave. Na taj način će im se olakšati svakodnevni odlazak u vrtiće i škole u nepropustljivoj, toploj obući. Voditelj će biti Igor Brakus, a celokupna manifestacija biće praćena i audio-vizuelnim programom.

Povezana vest:  Upis u prolećnu Školu nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba

Humanost se može ispoljavati na razne načine, a ovaj put je preuzela oblik TransForme:odeće, kvaliteta života, mogućnosti građanske inicijative.