Svecano otvaranje - Toplica Spasojevic i Nic Barrow

U Beogradu otvoren klub namenjen ljubiteljima snukera
U prijatnoj atmosferi i uz prisustvo brojnih poznatih ličnosti, u Beogradu je otvoren Snuker klub Beograd. Ekskluzivni, novootvoreni prostor u Rudničkoj 1, prvi je snuker klub u Srbiji, u kojem će ljubitelji ove igre moći da osete duh i tradiciju Engleske. Voditelj celovečernjeg programa bila je Neda Arnerić, a između ostalih, otvaranju su prisustvovali Ogi Radivojević, Elizabeta Đorevska, Marina Kotevski, Anđelija Vujović, Jelena Helc, Suzana Mančić i mnogi drugi.
Snuker – sport poreklom iz Britanije, popularan u celom svetu konačno je dobio svoj „dom“ i u Srbiji. Prvi snuker klub na našim prostorima, napravljen po britanskim standardima otvoren je na Vračaru, u u centru Beograda. Ljubitelji ove igre, konačno će imati priliku da se, u ambijentu napravljenom po uzoru na tradicionalne engleske snuker klubove, na osam riley stolova i profesionalno posvete ovom sportu. Za igrače koji žele potpunu privatnost i udobnost, na raspolaganju je i ekskluzivna – match room. Snuker klub Beograd obećava dosta iznenađenja u periodu koji sledi, a najmlađi licencirani trener na svetu i predsednik Snuker asocijacije Srbije, Marko Vuković  je, već, član ovog kluba.
Upravo, u saradnji sa Snuker asocijacijom Srbije, dogovoreno je da se u Snuker klubu Beograd organizuju državna takmičenja u ovom sportu, godišnje ne manje od osam puta, pa će tako Beograd, u narednom periodu, ugostiti neke od poznatih imena igre, koja se smatra gospodskom, kako zbog svog porekla, propisane garderobe tj. dres koda, tako i zbog ponašanja velikog broja profesionalaca, koji neretko i na svoju štetu, priznaju previd sudije ili dobar potez protivnika. Akciji popularizacije snukera u Srbiji priključio se i Nik Barou, trener najboljeg igrača na svetu, Ronija O’Salivena, koji je svečano otvorio Snuker klub Beograd. U 2012. godini, najavljuju se gostovanja svetskih šampiona, kao deo snuker akademije ovog kluba.
Iako je bilijarska igra, snuker se dosta razlikuje od običnog bilijara. Pored toga što se igra na znatno većem stolu, i pravila igre su drugačija. Najpopularniji je u Velikoj Britaniji, Australiji i nekim delovima Azije, međutim, snuker skoro svakodnevno broji sve više obožavaoca. Na stolu je raspoređeno ukupno 21 kugla, od kojih petnaest crvenih, po jedna bela, žuta, zelena, smeđa, plava, ružičasta i crna, pri čemu, svaka od njih nosi određen broj poena. Cilj igre je ubaciti više poena od protivnika, a maksimalan broj bodova, u jednoj partiji, je 147.
Povezana vest:  Otvaranje još jedne dm drogerije u Beogradu