fruktal

Nektar postao vlasnik Fruktala

 

Srpska kompanija Nektar postala je vlasnik 93,7 odsto slovenačkog Fruktala nakon što je Pivovarni Union isplatila 35,3 miliona evra i preuzeo njegove dugove od trinaest miliona evra. Vlasnik Nektara Slobodan Radun je danas naglasio da je preuzimanje Fruktala od ključnog značaja za ostvarivanje poslovnih ciljeva Nektara pre svega u zapadnoj Evropi u sektoru premium proizvoda, saopštila je Pivovarna Union.

Povezana vest:  Braun brijači osvojili najprestižnije nagrade medija i nezavisnih potrošača

Pored očuvanja proizvodnje, Nektar planira dodatna ulaganja u razvoj voćarstva i lokalnih proizvđača voća u Vipavskoj dolini, navodi se u saopštenju. Nektar će za obezbeđivanje dugoročnog razvoja Fruktala podsticati saradnju i partnerstvo sa opštinom Ajdovščina i aktivno uključivanje Fruktala u razvoj lokalne zajednice.

Poslove Fruktala će i dalje voditi dosadašnja uprava.

-Svesni smo značaja koji kompanija Fruktal i njene robne marke imaju u Sloveniji i na svim njenim značajnijim tržištima. Uvereni smo da zajedničkim snagama možemo uvećati prodaju Fruktalovih proizvoda, što je najbolja garancija za uspešno poslovanje preduzeća iz Ajdovščine – rekao je Radun.

Povezana vest:  Izložba poklona by Darko Kostić u atrijumu Delta Cityja

Nektar će uskoro morati da objavi i ugovor o preuzimanju za kupovinu preostalih akcija Fruktala, koje su pre svega u rukama zaposlenih. Nektar, koji je u 100 odsto u vlasništvu porodice Radun je kupovinu Fruktala finansirao delimično sa vlastitim sredstvima u visini od oko sedam miliona evra, a delimično sa kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj. Očekuje se da će zajedno sa Fruktalom ostvariti oko 140 miliona evra prihoda.

Povezana vest:  NIKOLINA PAVLIĆ – PRVA HRVATSKA BEAUTY QUEEN 2013.