Revija Mitanovskog u Spaniji

Srpski dizajner Marko Mitanovski održao reviju u čuvenom Balenciaga muzeju u Španiji

Svetski priznati modni dizajner Marko Mitanovski, našoj publici najpoznatiji po urađenim kreacijama za popularnu Lady Gagu, održao je reviju 17. decembra u prestižnom “Balenciaga” muzeju u Španiji. Marko Mitanovski beleži najveće uspehe od bilo kog srpskog dizajnera ikada. On već tradicionalno izlaže na Londonskoj nedelji mode te je navikao da se nađe u “visokom društvu” ali su i ovog puta, pre njega, svoje prezentacije imali čuveni Gareth Pugh, Diane Pernet, Iris Van Herpen… Modna kritika je kolekciju ocenila spektakularnom.

Povezana vest:  “BEZBEDNO PREĐI ULICU UZ BANANICU”

Lady Gaga nosi M.M

Mitanovski je takođe poznat po saradnji sa svetskim zvezdama poput Lady Gage sa kojom je u više navrata sarađivao za potrebe magazina, poznate android reklame i njenih turneja. Ona i nakon nekoliko godina, na svojim turnejama, putem video radova, prezentuje njegove komade odeće. Osim nje imao je priliku da sarađuje i sa poznatom Sophie Elis-Bextor, Skunk Anansie, Katie Melua i mogih drugih holivuskih i svetskih imena.

Povezana vest:  Nova Wellaton trajna boja za kosu u obliku pene

Marko Mitanovski je nedavno uvršten u knjizi svetskih najperspektivnijih mladih dizajnera „New on the catwalk“, američke publikacije koja se distribuira u 70 zemalja.

FOTOGRAF SA REVIJE U BALENCIAGA MUZEJU: Milagros de Diseno