partizan_armani_1

EVROLIGA

Košarkaši Partizana bez Top 16 faze Evrolige

 

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige pošto su večeras u Beogradu, u poslednjem 10. kolu C grupe, izgubili od ekipe italijanskog Armanija sa 72:66 (14:18, 15:18, 22:14, 21:16). Partizan je pretrpeo šesti poraz, pa je zauzeo peto mesto u grupi ispred Šarlroa, a iza madridskog Reala, Makabija, Efesa i Armanija, koji su se probili u drugu rundu takmičenja. Žreb za Top 16 fazu Evrolige biće obavljen 28. decembra u Barseloni.

Utakmica je odigrana pred skoro 8.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Huan Karlos Arteaga (Španija), Hristos Hristodulu (Grčka) i Robert Lotermoser (Nemačka).

Povezana vest:  Mlada reprezentacija Srbije izgubila od Grčke

Partizan: Lo 5, Kecman 9, Raduljica 11, Jaramaz, Lučić 1, Milosavljević 14, Katić 11, Bešović, Božić, Čakarević, Mačvan 13, Anđušić 1.

Armani: Ðentile, Ðaketi 5, Manćineli 18, Herston 17, Focis 5, Kuk 17, Nikolas 6, Roka 5, Filoj, Burusis 13, Meli, Radošević 2.

Košarkaši Partizana posle pet sezona neće igrati u Top 16 fazi Evrolige, a večeras protiv Armanija nisu uspeli ni da dođu do poraza manjeg od četiri poena razlike koji bi ih odveo u sledeću rundu. Crno-belima nije pomogla ni sjajna podrška sa tribina krcatog Pionira, ni odlična igra Dragana Milosavljevića, Milana Mačvana i Dušana Kecmana.

Povezana vest:  EUROKUP, Rezultati 4. kola druge faze Evrokupa i tabela

Amerikanac Malik Herston je u završnici utakmice odigrao sjajnu mini-partiju, a koban po crno-bele sa penala bio je i bivši igrač Crvene zvezde Omar Kuk. Gosti su na kraju bukvalno pobegli sa terena, pošto ih je neko sa tribina gađao petardom. Od prvog minuta nervoza je bila prisutna kod igrača oba tima, promašivalo se na sve strane, a svaki koš bio je kao premija na lotou. U takvoj igri bolje se snašao Partizan, koji je manje-više stalno bio u vođstvu, a energija sa tribina njegovim košarkašima je davala dodatnu snagu.

Povezana vest:  NBA, Bajron Skot kaznio košarkaše Klivelanda zbog kašnjenja

Vatru na krcatim tribinama pospešila je “trojka” Dragana Milosavljevića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.  Na početku trećeg perioda crno-beli su prvi put došli i do dvocifrene prednosti, ali se gosti iz Milana nisu predavali i ovaj period završili su sa poenom viška na svom kontu. Uprkos porazu u evroligaškoj utakmici sezone, navijači Partizana su ekipu sa terena ispratili aplauzima i pesmom.