predstava palcica i palcic 1

Pozorišna predstava i takmičenje u pevanju održano u Delta City teatru
 
takmicenje finalisti 1Lutkarska predstava „Palčica i Palčić“, održana je večeras u Delta City teatru, na drugom spratu šoping mola.
Predstava „Palčica i Palčić“ nastala je je po motivima iz narodnih predanja i verovanja. Lutke i scenografija  su  napravljeni  od  pruća, a muzika za predstavu  je obrada izvornih  narodnih  pesama. Predstava govori o detinjstvu, kao jednom od najbitnijih perioda u životu svakog čoveka. Predstavu je vodila vila  suđaja, koja je deci  ispričala  dve  priče, jednu za devojčice, a drugu za dečake. Mališani su i ovog puta mogli aktivno da učestvuju u predstavi, da  kažu svoje mišljenje, pa i da glume zajednosa glavnom glumicom.
Nakon predstave, usledilo je takmičenje u pevanju. Deca su imala priliku da pevaju svoje omiljene pesme, a na takmičenje se prijavilo preko tridesetoro dece. Najbolja na ovom takmičenju bila je devojčica Jana Stanisavljević, koja je za svoju interpretaciju dobila i nagradu.
Delta City će i u narednom periodu organizovati besplatne predstave za decu i specijalne radionice, u kojima će najmlađi moći da se takmiče, nešto da nauče, a ponajviše da se druže.
Povezana vest:  Turistička ponuda Beograda u regionu