Predstava-Delta City 2

Predstava “Pačija škola” u Delta City teatru
 
Pozorišna predstava „Pačija škola“, u izvođenju pozorišta „Vrabac“, biće održana u sredu, 18.januara, u 18 časova, u Delta City teatru.
“Pačija škola” rađena je na osnovu pesmica poznatog dečijeg pesnika Jovana Jovanovića Zmaja. Svaka pesma predstavlja jednu scenu u predstavi. Deca interaktivno učestvuju tokom celog programa, jer je reč o pesmama koje poznaju od najranijeg detinjstva poput “Laza, materina maza”, “Pačija škola”, “Sedi žaba na listu lokvanja”, “Al’ je lep ovaj svet”. Radnja predstave dešava se u dvorištu kume Anče, a društvo joj prave čika Jova Zmaj, Juca, Laza, kuca, pačići i mnogi drugi likovi iz ovih poznatih dečijih pesmica. U predstavi se koristi 15 različitih, rustičnih lutaka, koje su specijalno izradjene, odnosno, štrikane za ovu potrebu, kako bi adekvatno dočarale vreme kada su pesmice nastale.
Nakon „Pačije škole“, deca će imati priliku da učestvuju u trci džakovima. Podeljeni u dve grupe, mališanima će zadatak biti da u džakovima, što je brže moguće, pređu stazu od 10 metara. Najbolji tim dobiće zanimljive nagrade.
Ulaz je besplatan.

 

Povezana vest:  Fashion House Outlet Centar Inđija na jesen 2011.