sneg

Žarko Obradović: U Srbiji 16.965 đaka zbog snega ne ide u školu, moguća obustava nastave!?

 

Oko 17.000 đaka u Srbiji danas nije bilo u mogućnosti da dođe u školu, zbog visokih snežnih nanosa, izjavio je ministar prosvete i obrazovanja Žarko Obradović.

-Danas u Srbiji imamo 71 školu i 65 odeljenja sa 16.965 đaka koji nisu mogli da pohađaju nastavu, što govori da se zbog posledica lošeg vremena povećava broj dece koja ne mogu da dođu u školu – kazao je Obradović novinarima u Skupštine Srbije.

Povezana vest:  Prodajna izložba fotografija u Supermarketu

Obradović je rekao da je načelnicima školskih uprava poslao uputstvo da reaguju i da čelnicima lokalnih samouprava predlože da se prekine rad škola gde je smanjen dolazak dece i gde ne postoje normalni uslovi za odvijanje nastave.

-Pratićemo situaciju i ukoliko se vreme pogorša, a lokalne samouprave ne preduzmu mere, onda ću ja, kao ministar, da donesem odluku da se obustavi rad u školama, jer nam je bezbednost dece najvažnija – kazao je Obradović.

Povezana vest:  Sutra počinje 24. Fashion Selection

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prati situaciju zajedno sa štabom za vanredne situacije i štabom koji prati energetsku situaciju u zemlji i ukršta podatke.

-Ako se vremenska situacija pogorša, a lokalna samouprava ne donese odluku da se nastava obustavi, ja ću je doneti – kazao je ministar.

Obradović je bio u Skupštini gde je danas trebalo da se održi sednica Odbrora za nauku i tehnološki razvoj o radu Ministarstva prosvete i nauke za period oktobar-decembar 2011. godine. Sednica je, međutim, odložena je za sledeću sedmicu, za četvrtak u 11 sati.

Povezana vest:  Otvaranje novog ekskluzivnog poslovnog prostora u srcu Beograda