100% Danska

Supermarket koncept radnja i ove jeseni nastavlja sa serijom kulturnih i edukativnih događaja u prostoru svoje galerije. Jedan od najvažnijih je dan posvećen danskom dizajnu pod nazivom 100% Denmark (100% Danska), koji se održava 20. novembra od 11 časova do 01 h. Danski dizajn je bio trendseter pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i otvorio vrata međunarodnom uspehu njihovih kompanija koje se bave modom, proizvodnjom namestaja i hi-fi uređaja.

normann_copenhagen_3jpg
Supermarket ima tu čast da organizuje gostovanje vodećih danskih dizajnera i marketinških stručnjaka koji rade za najpoznatije danske kompanije: Fritz Hansen, Bang & Olufsen, Normann Copenhagen, Lightyears i Ege. Pored predavanja koja će se odvijati od 11 do 17.30 časova, od 20 časova će biti otvorena i mini-izložba danskog dizajna, uz prateći zabavu i specijalnu rasprodaju, na kojoj će svi posetioci uz pozivnicu dobijati popuste za sve proizvode ovih pet kompanija. Prisustvo na predavanjima je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Rezervacija se može izvršiti na [email protected] ili na telefon 011 291 09 41.

O kompanijama učesnicama

NORMANN COPENHAGEN

normann_copenhagenNormann Copenhagen priča počinje 1999. kada su Poul Madsen i Jan Andersen zajedničkim snagama osnovali ovu kompaniju. Glavna prekretnica u poslovanju nastupila je 2001. sa promovisanjem kolekcije proizvoda pod nazivom “Normann Copenhagen”. Početkom 2002. predstavljen je prvi proizvod lampa Norm 69 koju je dizajnirao Simon Karkov. Zatim su iste te godine predstavljena jos tri proizvoda: Washing up and brush od silikona dizajnera Ole Jensena, Swing vaza koju je dizajnirala Britt Bonnesen i lopatica sa metlom Ole Jensena. Kompanija Normann Copenhagen je od 2002. nagrađena 32 puta. Mogu se pohvaliti prestižnim nagradama, kao što su: IF Design Award China, Design Plus, Interior Innovation Award Cologne, Good Design Award. Početkom 2009. Normann Copenhagen je promovisao novu kolekciju pod nazivom “New Danish Modern” kojom se po prvi put predstavlja kao proizvođač nameštaja. Proizvodi “New Danish Modern” kolekcije se ne obaziru na tradiciju u dizajnu, zanemarujući dosadu koja proizlazi iz stečenih navika i naučenog ponašanja. U septembru 2009. izlaze sa novostima za jesen i najnovijim proizvodima kao što su: Dolly Salt & Pepper dizajner Ross McBride, True Feelings tealight candle holder dizajner Claydies, Heima Candlestick dizajnera Fancis Cayoulette, Mormor dizajnera Gry Fager. 

Povezana vest:  Biser Mladi sir vas vodi na premijeru filma “Mačak u čizmama” !

LIGHTYEARS A/S

Lightyears A/S je osnovana 2005. godine u razvijenoj poslovnoj oblasti u Aarhus-u, Danska. Prva kolekcija je predstavljena na Internacionalnom sajmu nameštaja u Kopenhagenu maja 2005. Lightyears izrađuje i prodaje jedinstvene lampe kako za široko tržište tako i za kupce koji prepoznaju dizajn i kvalitet. Kolekcija je napredna i vanvremeska, spoj funkcionalnog dizajna i uglađene tehnološke forme. Kolekciju su dizajnirali inovativni danski dizajneri poput: Knud Holscher, Jorn Utzon, Kasper Salto & Thomas Sigsgaard, Hans Sandgren Jakobsen, Strand + Hvass, Cecilie Manz, Halskov & Dalsgaard, Morten Voss, Mads Odgard, Hidenori Kuge. Vizija Lightyears je da postane vodeći skandinavski proizođač lampi viskog kvaliteta i savremenog dizajna. 

Povezana vest:  Započnite vikend uz šoljicu NESCAFÉ kafe

BANG&OLUFSEN

bang_olufsenBANG&OLUFSEN je jedan od najprestižnijih proizvođača audio/video opreme danske proizvodnje. Još od 1925. godine, audio i video uređaji se izrađuju po najvišim standardima napredne tehnologije i potreba savremenog društva. B&O je izgradio specifičan imidž, koji je širom sveta priznat kao sasvim jedinstven..
Integrisani dvd-cd televizori , muzički sistemi, osvetljenje i druge električne instalacije upotpunjavaju korisnikovo nezaboravno iskustvo, ali ono što izdvaja je pre svega originalnost B&O proizvoda. 
Marc Walti, vodeći specijalista za marketing kompanije Bang & Olufsen, održaće predavanje o ulozi dizajna u inovaciji proizvoda. 

Povezana vest:  Eksplozija vedrih boja u novoj KIKO MILANO Mood Boost kolekciji

EGE
Istorija kompanije EGE je vizija izuzetnog čoveka, Mads Eg Damgaarda. On je osnovao kompaniju 1938. godine koja je do danas ostala jedan od najinovativnijih proizvođača tepiha i podnih obloga na svetu. Trendseterski, uočljivi, eksperimentalni, obično su reči kojima klijenti opisuju proizvode ove kompanije. Na izložbi u Supermarketu će biti prikazane najnovije linije modularnih podnih obloga za narednu sezonu. 
Agnieszka Gadkowska, glavni dizajner kompanije EGE će govoriti o tekućoj interpretaciji sezonskih trendova i korišćenju i kombinovanju različitih grafičkih elemenata. 

FRITZ HANSEN

Osnovana 1872. godine, kompanija sve do danas razvija svoju reputaciju bazirajući je na vrhunskom kvalitetu i dizajnu svojih proizvoda. Svetsku slavu stekla je pedesetih godina prošlog veka, kada je glavni dizajner kompanije bio Arne Jacobsen. Tada su stvoreni i neki od legendarnih klasika, kao što su Egg (Jaje) i Swan (Labud) fotelja. Rune Overdal Paulsen će govoriti o trendovima u dizajnu nameštaja i glavnim smernicama razvoja kompanije u narednih nekoliko godina.

fritz_hansen_2