pottermore.com
Internet strana o čarobnjaku Harryju Potteru se otvara u aprilu

Internet strana „Pottermore“, koju je pokrenula autorka serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru J.K. Rowling, početkom aprila biće otvorena za sve posetitelje, ističe se u saopštenju na toj stranici.
Pristup „Pottermoreu“ u aprilu je prošle godine otvoren za manji broj korisnika, dok je njegovo otvaranje za širu publiku najavljeno za oktobru 2011. Ali, do toga nije došlo zbog, kako je objašnjeno u saopštenju, „povratnih informacija prvih korisnika koje su jasno pokazale da naša prvobitna platforma neće biti prikladna kada ju preplave milioni korisnika“.
-Ponosno najavljujemo da će pottermore.com biti otvoren za sve posetioce početkom aprila 2012. – stoji u saopštenju.
-Svesni smo da je odlaganje njegova početka bila frustrirajuće iskustvo te vam zahvaljujemo na dosad iskazanom strpljenju – dodaje se.
Projekt zamišljen kao mesto za međusobnu interakciju obožavatelja ali i komunikaciju sa samom autorkom, „Pottermore“ je najavljen kao jedino mesto na kojem će biti moguće kupiti elektronske verzije sedam naslova iz tog serijala, čemu se autorka inače godinama opirala.
Zakoračivši u stranicu, kojoj je pristup besplatan, korisnik započinje putovanje svetom Harrya Pottera sledeći Harryjeve stope – otvaranjem računa u goblinskoj banci Gringotts, obilaženjem Diagon Alley, ulice u potrazi za novom školskom opremom te biranjem čarobnog štapića. Polako se probijajući kroz priču, korisnik otključava nove sadržaje, može „klikati“ i prikupljati predmete koje sprema u svoj „kovčeg“, graditi i razvijati svoje profile, pridodavati vlastite crteže, prikupljati knjige i čokoladne žabe, učiti čarolije, te pripremati čarobne napitke.
Profil u „Pottermoreu“ može se povezati i s korisnikovim profilom na Facebooku te tako razvijati mreža prijatelja.

Povezana vest:  Podeljeno 150 novogodišnjih paketića deci koja su socijalno ugrožena na teritoriji opštine Prijepolje