Atmosfera_pred_pocetak__humanitarnog_takmicenja_u_naselju_Belville 

„Znanje bez granica” – poznate ličnosti i novinari učestvovali u humanitarnom takmičenju u naselju Belville
 
U naselju Belville, kompanija Blok 67 Associates organizovala je humanitarno takmičenje „Znanje bez granica” čija je svrha bila pomoć Srednjoj zanatskoj školi iz Rakovice. Nakon završteka takmičenja u kojem su učestvovale mnogobrojne poznate ličnosti, pobednička ekipa sastavljena od predstavnika medija i poznatih ličnosti uručila je školi donaciju – šest tablet računara, obezbeđenih od strane kompanije Blok 67 Associates.
Humanitarno takmičenje omogućilo je da deca obolela od cerebralne paralize i autizma dobiju neophodna nastavna sredstva, a akciju su učešćem podržale brojne poznate ličnosti: Igor Blažić – Prljavi Inspektor Blaža, Aleksandra Jeftanović, Ognjen Amidžić, Ana Bebić, Ašok Murti i Marta Drakulić. Cilj događaja bio je podsticanje na razumevanje problema dece sa poteškoćama u učenju, kao i primer pružanja pomoći kojom institucije, privatni sektori i pojedinci mogu da utiču na poboljšanje uslova obrazovanja dece.
„Zadovoljstvo nam je da pomognemo mladim generacijama koje imaju poteškoće u učenju da steknu neophodne uslove za obrazovanje. Manifestacijom Znanje bez granica želeli smo da pošaljemo poruku podrške i doprinesemo povećanju kvaliteta života naših sugrađana. Hvala svima koji su razumeli probleme dece koja pohađaju ovu školu i koji su zajedno sa nama učestvovali u ovoj manifestaciji”, istakla je Vidra Vučević, izvršna direktorka marketinga u kompaniji Delta Real Estate.
Takmičari su se nadmetali u neobičnim disciplinama poput hodanja sa jajetom na kašici u ruci,  trke sa trakom na očima i brzog hodanja. Timovi poznatih i predstavnika medija bili su podeljeni u ekipe, dok su pobednici imali priliku da zajedno sa donatorom uruče tablet računare Milovanu Markoviću, direktoru Srednje zanatske škole.
„Danas kada je malo ko spreman da pomogne ili razume poteškoće sa kojima se naši đaci svakodnevno susreću, veoma nam je drago kada znamo da neko ipak misli na one kojima je potrebna dodatna pomoć, ovog puta u vidu savremene tehnologije, kako bi savladali školsko gradivo i tako se pripremili za dalje životne izazove. Hvala donatorima i svima koji su učestvovali u ovom našem današnjem malom, ali ipak velikom, humanitarnom takmičenju”, zaključio je Milovan Marković.

 

Povezana vest:  Održan panel Važno je da znamo šta jedemo