novak_djokovic_rim1

ATP INDIAN VELS

Ðoković u četvrtfinalu Indijan Velsa

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Indijan Velsu pošto je večeras u osmini finala savladao Španca Pabla Anduhara sa 2:1 u setovima – 6:0, 6:7 (5:7), 6:2. Ðoković je protiv 45. tenisera sa ATP liste zabeležio drugu pobedu u isto toliko međusobnih duela, a odigrao je neobičan meč. Nakon ekspresno dobijenog prvog seta „sa nulom“, u nastavku je morao da se pomuči dok nije srušio otpor rivala, koji je zaigrao neprepoznatljivo u odnosu na prethodni deo borbe.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Zimonjić nije izneanđen ružnim gestom Štepaneka

Svetski broj jedan u drugom setu je napravio veliki broj neiznuđenih grešaka, nije ga služio ni servis, dok je Španac prosto eksplodirao i igrao neuporedivo bolje nego u prvom setu, kada ga je Ðoković jednostavno „isprašio“. Nakon igre poen za poen, bez ijednog brejka, Španac je bio sigurniji i precizniji u taj brejku, pa je zasluženo izjednačio na 1:1 u setovima.

Povezana vest:  ZARADE TENISERA, Ðoković i Kvitova vode na listi zarada

Treći set ponovo je doneo veliku borbu, iako je Srbin poveo sa 1:0 na protivnički servis. Dugo je Ðoković hvatao pravi ritam i nameštao „oružje“, a inicijativu je krunisao u sedmom gemu, kada je ponovo brejkom stigao do prednosti od 5:2.

Uporni Anduhar više nije imao snage za dalji otpor, pa je srpski teniser rutinski završio borbu posle puna dva sata i 15 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Berdih protiv Soderlinga za finale

Ðoković u četvrtfinalu igra protiv još jednog Španca, 12. tenisera sveta Nikolasa Almagra, koji je neočekivano lako savladao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:4, 6:0.

Oba dosadašnja međusobna meča pripala su Ðokoviću, 2008. u Rimu i prošle godine na Australijan Openu.