SVECANOST_NAJBOLJI_STRELCI_I_TRENERI

Nagrađeni najbolji strelci, treneri i klubovi u izboru SS Srbije u blistavoj 2011. godini
 
Streljački savez Srbije, na prigodnoj svečanosti u Klubu Sportista Partizana, proglasio je najuspešnije strelce, trenere i klubova u izuzetno trofejima bogatoj 2011.
Najbolji strelac u ženskoj konkurenciji je Zorana Arunović reprezentativka Crvene zvezde, dok je u muškoj titulu poneo Adrija Zlatić, reprezentativac užičke družine „Aleksa Dejović“.
Naujspešniji klub je „Aleksa Dejović“ iz Užiica, a najbolji trener je Pavle Zlatić iz ovog kluba. Tako su vitrine ovog vrednog kolektiva stigle čak tri titule.
– Srpski strelci su  se u 2011. okitili sa  17 medalja na Šampionatima Evrope, Svetskim kupovima, finalu Svetskog kupa i Univerzijadi, a osvojili su i tri olimpijske vize za London – istakao je u pozdravnoj reči predsednik SS Srbije Obrad Stevanović.- Posebno je blistao Andrija Zlatić, koji je u streljaštvu lane uradio ono što je uradio Novan Đoković u tenisu: osvojio je osam trofeja, od toga sedam pojednačnih. Završio je godinu kao broj jedan na svetskoj rang listi vazdušnim i kao broj dva MK pištoljem. Čestitam svim strelcima, trenerima i klubovima na ovim uspesima i želim našim olimpijcima, a imamo ih čak osam, da u Londonu postignu svoje najbolje rezultate a sa njima sam siguran da će biti i medalja.
Zorana Arunović (pištolj, Crvena zvezda) je prošle godine osvojila unverzitetsko srebro MK pištoljem i srebro na Svetskom  kupu u Minhenu vazdušnim pištoljem. Na Šampionatu Evrope u martu 2011. u Breši bila je sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković, članica reprezentacije Srbije koja je odbranila zlato vazdušnim pištoljem. Pojedinačno, bila je šesta. Na EŠ u Beogradu u julu prošle gdine osvojila je osmo mesto u finalu MK pištoljem. Na Prvenstvu Srbije 2011. pripale su joj obe titule – vazdušnim i MK pištoljem, kao i oba ekipna zlata.  MK pištoljem je pobedila i u Kupu Srbije, dok je u ovom takmičenju vazdušnim pištoljem bila druga.
Andrija Zlatić iz užičkog kluba „Aleksa Dejović“ je u izuzetnoj sezoni, osvojio  osam  medalja. Pobedio je u finalu Svetskog kupa u Vroclavu MK pištoljem i osvojio, uz zlatnu medalju i  jedno od najprestižnijih priznanja svetskog streljaštva kristalni globus ISSF, na Šampionatu Evrope u julu u Beogradu okitio se zlatnom medaljom MK pištoljem, a u martu je vazdušnim pištoljem na EŠ u Breši osvojio srebro.  U  ekipi sa Mikecom i Grgićem u Breši je osvojio bronzu.
Sa svetskih kupova prošle godine Zlatić se vratio sa četiri medalje. U Čangvonu  je osvojio zlato vazdušnim pištoljem, u Fort Beningu bronzu MK pištoljem a kruna je bio  Minhen gde se okitio sa dva srebra – MK i vazdušnim pištoljem.
Priznanja su uručivali predsednik SS Srbije Obrad Stevanović kao članovi UO SSS Jasna Šekarić, Stevan Pletikosić, Todor Dimitrijević, Siniša Veljković Zvonko Šabanović i drugi.
Najbolji strelci u 201. po disciplinama  u izboru SS Srbije su – puška, seniori: 1. Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), 2. Dragan Marković (Novi Sad), 3. Stevan Pletikosić („Čika Mata“).
Seniorke: 1. Andrea Arsović (Partizan), 2. Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), 3. Jelna Banović (Partizan).
Juniori: 1. Igor Čotra (Zvezdara), 2. Borislav Mazinjanin (Policajac), 3. Miloš Tasić (Vranje).
Juniorke: 1. Tašana Bogatinovski (Pančevo), 2. Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), 3. Tijana Kolarik (Pančevo).
Mlađi juniori: 1. Aleksandar Petkoski (Niš), 2. Goran Vlajković (Partizan), 3. Igor Bučić (Partizan).
Mlađe juniorke: 1. Melanija Zdravković (Vranje), 1. Tiha Todorović (Lukanjac, Pirot) – deoba prvog mesta, 3. Ana Vranješ (Partizan).
Kadeti: 1. Stevan  Jovanović („Čika Mata“), 2. Ratko Bućić (Partizan), 3. Marko Alimpijević (Mladost, Inđija).
Kadetkinje: 1. Nina Radulović (Zvezdara), 2. Nevena Armuš („Čika Mata“), 3. Vladislava Mladenović (Jagodina).
Pištolj – seniori: 1. Andrija Zlatić („A. Dejović“), 2. Damir Mikec (Policajac), 3. Dimitrije Grgić (Akademac).
Seniorke: 1. Zorana Arunović, 2. Jasna Šekarić (obe C. zvezda), 3. Bobana Veličković (Bor 030).
Juniori: 1. Dušan Latinović (Kikinda), 2. Milop Milanović („Aleksa Dejović“), 3. Nikola Kostić (Zvezdara).
Juniorke: 1. Danica Rašeta (Zemun Centar), 1.  Emilija Zdravković (Jagodina) – deoba prvog mesta, 3. Ana Simić (Bor 030).
Mlađi juniori: 1.  Dragan Građin (Kikinda), 2. Aleksandar Živanović (Kolubara), 3. Branislav Jelisavačić (Kikinda).
Mlađe juniorke: 1. Emilij Zdravković (Jagodina), 2. Jelena Tomić (Kikinda), 3. Nikolina Zagorac (C. zvezda).
Najbolji klub je  užički „Aleksa Dejović“ sa 1.075,33 boda. Druga je Crvena zvezda sa 887, 56 a treći Novi Sad sa 702,99 bodova. Ukupno je rangirano 26 klubova.

 

Povezana vest:  Strelište u Smederevu puno mladih