robert_prosinecki_2_cz_ogk

Robert Prosinečki: Nema euforije, moramo da popravimo odbranu

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki, posle večerašnje pobede protiv Smedereva (4:0), rekao je da je prezadovoljan igrom svog tima u drugom poluvremenu, ali da ga brinu greške u odbrani tokom prvih 45. minuta.

-Kad pobediš 4:0 uvek je fenomenalno, ali nije baš bilo tako, jer u prvom poluvremenu odbrana nije bila na nivou na kojem mi hoćemo. Moraćemo puno da radimo i popravimo te greške. U drugom poluvremenu bili smo fantastični, a nošeni podrškom sa tribina igrali smo veoma dobro sa mnogo tempa i trčanja – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Mutko: Dajmo Sluckom vremena da se predomisli

On je dodao da je najlepša stvar na svetu kada se igra pred punim tribinama, ali da nema nikakve euforije.

-Predivno je igrati pred punim tribinam i publikom koja je sve vreme uz tebe. Hvala im, jer su i večeras bili motiv više. Idemo korak po korak, već od sutra okrećemo se utakmici protiv BSK-a u Borči, a posle toga sledi kup duel sa Partizanom – rekao je Prosinečki i pohvalio sve igrače, a posebno „rezerevistu“ Marka Mirića i debitanat Filipa Kasalicu.

Povezana vest:  Čelsi pokrenuo istragu zbog navijača

Kasalica je prvenac u crveno-belom dresu postigao posle samo minut i 13 sekundi provedenih na terenu, u prvom kontaktu sa loptom čime je srušio rekord legendarnog Bore Kostića.

-On je igrač koji će nam doneti novi kvalitet, može da igra na sve tri pozicije u napadu. Opravdao je dolazak u Zvezdu i od njega mnogo očkujemo – zaključio je Prosinečki.

Trener Smedereva Dragan Ðorđević istakao je da mu je bilo zadovoljstvo voditi ekipu pred više od 40.000 ljudi na Marakani.

Povezana vest:  Barselona platila 40 miliona evra Nejmarovim roditeljima

-Publika koja je došla u ovako velikom broju imala je šta da vidi. Mi smo u prvom poluvremenu lepo otvorili meč, odigrali baš onako kao i što smo se dogovorili, ali u nastavku nismo uspeli da zadržimo taj ritam. U svakom slučaju uživao sam u jednoj dinamičnoj utakmici koja je po svemu viđenom daleko iznad našeg proseka – rekao je Ðorđević.