edin_dzeko_mancester_siti

Četiri gola Džeka u pobedi Sitija protiv Totenhema

Fudbaler Mančester sitija Edin DDzeko postigao je danas četiri gola u pobedi tog kluba u Londonu protiv Totenhema sa ubedljivih 5:1, dok je Njukasl na svom terenu sa 2:1 pobedio Fulam u 3. kolu engleske Premijer lige.

Džeko se u Londonu u strelce upisao u 34, 41, 55. i 93. minutu, dok je letošnje pojačanje „građana“ iz Atletiko Madrida, Serhio Aguero, bio precizan u 60. Jedini gol za domaći tim postigao je Junes Kabul u 68. minutu.

Povezana vest:  Mutko: Nezaslužene suspenzije za Blatera i Platinija

Od 75. minuta u ekipi Mančester sitija igrao je doskorašnji fudbaler Partizana Stefan Savić. On je samo minut po ulasku u igru dobio žuti karton.

Izabranicima trenera Roberta Mančinija ovo je bila treća pobeda u isto toliko mečeva, dok je Totenhem trenutno poslednji na tabeli, sa dva poraza. „Pevci“ imaju utakmicu manje, pošto je utakmica prvog kola sa Evertonom, 13. avgusta, odložena zbog nereda u Londonu.

Povezana vest:  Manćini želi da ostane u Sitiju još nekoliko godina

Njukasl je pobedio Fulam golovima dvostrukog strelca Leona Besta, koji je bio precizan u 48. i 66. minutu, dok je pogodak za goste postigao Klint Dempsi u 88. minutu.

Njukasl posle tri kola zauzima peto mesto sa dve pobede i nerešenom utakmicom, dok je Fulam na 17. poziciji sa jednim bodom.