karlos_pujol_slavlje_vs_nemackaPujol više neće da igra za Španiju

 

Odbrambeni igrač Barselone Karl Pujol (32) odlučio je da mu je finalna utakmica Svetskog prvenstva, u kojoj je Španija svladala Holandiju sa 1:0, bila poslednja u dresu reprezentacije.

Marka piše kako je Pujol još u novembru prošle godine odlučio da nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici više neće igrati za furiju. Pre nekoliko dana je, nakon razgovora sa selektorom Visenteom de Boskeom i direktorom reprezentacije Fernandom Hijerom, obećao da će još da razmisli o svojoj odluci, ali nakon što je Španija postala svetski prvak, Pujol je zaključio kako je sa nacionalnom ekipom postigao sve što je mogao.

Povezana vest:  Kaluđerović potpisao za Zvezdu

O svojoj konačnoj odluci, tvrdi tiražni madridski dnevnik, pouzdani odbranbeni igrač je već informisao Del Boskea i Hijera, zatražio je čak da ne bude u kadru ni za prijateljsku utakmicu protiv Meksika, 11. augusta, kada je mogao i simbolično da se oprosti. Marka navodi da je Del Boske pokušao da nagovori Pujola da dođe do brojke od 100 nastupa u reprezentativnom dresu, ali Barselonin kapiten je to odbio.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, 29. KOLO, REZULTATI I TABELA

Ostaće tako zapisano da je za Španiju odigrao 90 utakmica, a zanimljivo je da je debitiovao u novembru 2000. protiv istog protivnika protiv kojeg je i zaključio karijeru – Holandije.

Postigao je ukupno tri gola, a najvredniji je, svakako, onaj kojim je Španiji doneo pobjedu od 1-0 protiv Nemačke u polufinalu SP.