joakim lev selektor nemacka

Bild: Lev vodi Nemačku do 2018. godine

Fudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora selektoru Joakimu Levu do 2018. godine, tvrdi nemački list „Bild“. Pedesetpetogodišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu – četvrte u istoriji „pancera“, ima ugovor do kraja šampionata Evrope 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obe strane raskinu ugovor posle EP.
Bild navodi da su predsednik Fudbalske federacije Nemačke Volfgang Nirzbah i generalni sekretar Helmut Sandrok u tesnim pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.
-Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana – rekao je Lev koji je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana 2004, pre nego sto je posle Mundijala u Nemackoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.
On je naglasio da su Nemci na Mundijalu u Brazilu ostvarili ogroman uspeh, ali da su sada potebni „sveži ciljevi“.
Lev je istakao da Mundijal jeste bio „vrhunac, ali ne i kraj projekta“. Nemački stručnjak predvodio jeNemačku na šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Južnoj Africi dve godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.
Pre trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Nemacka je u polufinalu šampionata Evrope 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.

Povezana vest:  Lajpcig izgubio, Bajern sve bliži odbrani titule