ELEKTRICNI_ORGAZAM_2

NEW MOMENT PARTY UZ ELEKTRIČNI ORGAZAM
 
Sinoć su se, simbolično, u Hotelu Jugoslavija okupili predstavnici cele New Moment regionalne kreativne scene iz svih bivših jugoslovenskih republika, Bugarske i Albanije gde kompanija ima svoje agencije.
Povod za to je objavljivanje New Moment Magazina za Art i Advertising pod naslovim A History of Advertising in Eastern Europe.
Tom prilikom grupa Električni Orgazam je održala koncert uz koji su se zabavljali naši najtalentovanihi kreativci iz regije. Zabavi su prisustvovali i Jelena Maćić, Dragana Ćosić, Anđelija Vujović, Đoka Kortina, Ivan Bekjarev, Jelena Blečić i mnogo drugi.
Goste je pozdravio domaćin Žarko Sakan, Predsednik kompanije New Moment.
 
O New Moment Magazinu
New Moment magazin broj 33 je projekat rekonstruisanja jedne moguće istorije advertisinga u Istočnoj Evropi, sa ciljem da se ispriča i sačuva sećanje na Dragana Sakana, osnivača i kreativnog direktora magazina i druge pionire profesije, koji su kreirali advertising svetskih dometa u vreme dok je Zapad od Istočne Evrope očekivao samo propagandu. Sadržaj čine lične priče neposrednih učesnika, koji su stvarali advertising profesiju u bivšoj Jugoslaviji, kao i internacionalnih kreativaca koji su, na bilo koji način, dolazili u dodir sa tadašnjom jugoslovenskom scenom. Među njima su: Bob Isherwood, Bob Garfield, Donald Gunn, Andrew Rawlins, Aleksandar Zoograf, Nadežda MIlenković, Jugoslav Vlahović, Lazar Džamić, Meta Dobnikar, Goran Marković, Vladimir Čeh …  Broj je objavljen na engleskom jeziku, a dizajn je, u skladu sa temom, vođen idejom da se reprodukuju dizajn tehnike iz epohe pre nastanka Photoshop-a i kompjutera – pa je za svaku stranu magazina ručno pravljen poseban kolaž, a zatim fotografisan.
 
O Kompaniji New Moment
Kompanija New Moment New Ideas Company ima svoje kancelarije u 10 zemalja jugoistočne Evrope i 10 kreativnih centara – Beograd, Podgoricu, Zagreb, Ljubljanu, Sarajevo, Banja Luku, Sofiju, Skoplje, Tiranu i Prištinu. Regionalna kompanija New Moment ima 200 zaposlenih i preko 250 klijenata.
U okviru kompanije posluju New Moment Advertising, PR, Design, Digital, BTL, Event i New Moment Production.
Od 2003. godine, New Moment Komapnija je zvanično postala deo jedne od najvećih svetskih advertising mreža Young & Rubicam.
 
{vsig}NEW_MOMENT_PARTY {/vsig}

 

Povezana vest:  Leto pod zvezdama: zašto nećemo kliše tematska zabava MILICA magazina i Stella Artois