Mr Stefan Braun_promocija_3

Tehnička dokumentacija zatvorila klub Mr. Stefan Braun
 
„Bezbednost posetilaca kluba „Mr. Stefan Braun“ nikada nije bila sporna niti ugrožena, i oduvek je predstavljala prioritet u poslovanju kluba, svih devet godina koliko i radimo. Želim da istaknem da je Rešenje zabrane korišćenja prostora kluba, koje je doneto danas, rezultat nedostatka tehničke dokumentacije, koja je već više od šest meseci u procesu odobrenja u Upravi za vanredne situacije, a ne zbog ugroženosti posetilaca u slučaju požara u klubu“, izjavio je Predrag Živković, jedan od vlasnika kluba na održanoj vanrednoj konferenciji za novinare.
Rešenje ovog tipa se donosi po hitnom postupku, u situacijama direktne ugroženosti gostiju i osoblja u objektu, što u slučaju kluba „Mr. Stefan Braun“ ne odgovara pravom stanju. Prilikom vanredne inspekcije  koja je sprovedena u klubu 3. aprila 2012. godine, zbog tragičnih događaja koji su se desili u Novom Sadu, utvrđen je samo nedostatak projektne dokumentacije, za čije pribavljanje je dat rok od 90 dana.
Klub „Mr. Stefan Braun“ koji već devet sezona važi za jedno od najposećenijih mesta u Beogradu, je uvek održavao najviši stepen zaštite posetilaca i nikada nije podneta ni jedna prijava zbog nepoštovanja pravilnika koji nadležni organi propisuju. Menadžment kluba od samog početka rada poštuje važeće propise o protivpožarnoj zaštiti a sam klub poseduje sve mere zaštite od požara utvrđene zakonom.
Povezana vest:  Geberit u borbi za štednju vode