curling

Odbijen zahtev za prijem u članstvo Karling saveza Kosova

 

Godišnja skupština Svetske karling federacije (WCF) odbila je danas u Bazelu zahtev za prijem u članstvo takozvanog Karling saveza Kosova, saopštio je Nacionalni savez za karling Srbije (NSKS). Potpredsednica NSKS i nacionalni predstavnik u WCF Dara Gravara-Stojanović je svojim oštrim i protestnim govorom i zvaničnim snažnim protestnim pismom predsednika NSKS Marka Stojanovića, uspela da ospori navedeni predlog za prijem novog člana u ovu međunarodnu sportsku federaciju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dan propuštenih prilika

Nakon dramatičnog razvoja događaja na skupštini WCF, koja je punopravni član Međunarodnog olimpijskog komiteta, usledila je polučasovna pauza radi konsultacija, posle koje je većina članica glasalo za povlačenje predloga. Iako mali i nedovoljno zastupljen, ali i sve popularniji olimpijski sport na srpskoj sceni, karling i Nacionalni savez za karling Srbije su još jesenas, prvi put, te u decembru i drugi put sprečili razgovor o prijemu u članstvo kosovskog saveza.

Povezana vest:  BEOGRAD DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA ZA VAZDUHOPLOVNE MODELARE

Na osnovu dosadašnjeg odgovornog i sportskog ponašanja, entuzijazma i pravičnosti stekli smo veliko poverenje lidera WCF i većine članica što je dalo rezultata u ovoj, najtežoj borbi koju je Nacionalni savez za karling Srbije vodio na međunarodnoj sceni, zaključuje se u saopštenju NSKS.