bata spasojevic

Revijom Bate Spasojevića završen 31. Amstel fešn vik
 
Revijom modne kolekcije dizajnera Bate Spasojevića pod nazivom “Eklektik“ (Eclectic) koja je inspirisana slikarkom Katarinom Ivanović večeras je u punom atrijumu Narodnog muzeja svečano zatvoren 31. Amstel fešn vik.
Pred sam početak revije violončelistkinja Maša Pucar je izvela jednu kompoziciju kako bi se, po želji dizajnera, na jednom mestu spojili slikarstvo, muzika i moda.
Spasojevićevom kolekcijom za proleće/leto 2012 koja je muško-ženska, dominira spoj raznih stilova, a najviše art deko i futuristički stil čije su oštre forme ““razbijene““ pastelnim, rezedo i puderastim nijansama.
Kako je Spasojević nedavno rekao u novoj kolekciji dominira spoj raznih stilova, a inspirisana je našom poznatom slikarkom Katarinom Ivanović, kao i njenim čuvenim autoportretom, dodavši da je za novu kolekciju praktično napravio spoj onoga što se njemu sviđa i onoga što Katarina Ivanović za njega predstavlja kao ličnost.
Ženski deo kolekcije izrađen je uglavnom od svile i drugih prirodnih materijala. U prvom delu revije predstavljeni su različiti modeli crnih širokih pantalona i sakoa prožetih zlatnom nijansom.
U drugom delu revije, predstavljene su različite lepršave bluze puder i pastelnih nijansi, dok su večernje haljine koje su prikazane uglavnom bile crvene i puderaste, plisirane i dugačke izrađene od laganog materijala.
Spasojević se odlučio da odevne kombinacije budu propaćene raznim modelima cipela sa visokim potpeticama, kao i zanimljivim, efektnim nakitom.
U muškoj kolekciji dominira crna nijansa, koju razbijaju crvene marame i cipele u ponekoj odevnoj kombinaciji.
U kolekciji za muškarce predstavljeni su razni modeli sakoa i zanimljivih košulja.
Publika očigledno zadovoljna revijom nagradila je dugim aplauzom, a pošto se poklonio publici Spasojević joj je šampanjcem nazdravio.
Reviji je prisustvovala princeza Jelisaveta Karađorđević, predstavnici ambasade Italije u Beogradu, kao i mnoge ličnosti iz javnog života.

{vsig}BATA_SPASOJEVIC_FW{/vsig}

Povezana vest:  Schauma Sport: Jačanje kose i udar svežine u jednom proizvodu

 

Tokom prolećne nedelje mode sa temom “Nova energija“, koja je održana pod pokroviteljstvom Skupštine grada, svi zainteresovani su mogli da vide dosta autorskih revija poznatih modnih kreatora poput Dragane Ognjenović, Boška Jakovljevića, Ive Stefanović, Ane Ljubinković, Ljube Sikimić.

Ljubitelji mode bili su takođe u prilici da vide i revije kolekcija za proleće/leto 2012. popularnih brendova kao što su Patricia Pepe, “Beneton“, “Sisli“, “Martini Vesto“, “Miss Sixty“, “Killah“, “Energy“, dok je posebnu ekskluzivnost ovog izdanja Fešn vika predstavljala revija nakita Pier Lang, a organizovana je i revija aksesoara za pse.
Tokom trajanja 31. Amstel fešn vika posebna pažnja je bila posvećena i studentima mode i mladim dizajnerima u segmentu “Novi dizajneri“, u Etnografskom muzeju je organizovana modna instalacija “Stari zanati za novo doba“, a u Beograd je došla i popularna modna dizajnerka Nikola de Mejn.
Pored standardnog programa prolećni Fešn vik su obeležili i dodatni programi, kao što je sve popularniji program “Modne vinjete“.
Prema rečima organizatora Fešn vika i direktora modnog studija “Klik“ Nenada Radujevića, jesenji Fešn vik biće održan u periodu od 25. okrobra do 5. novembra.

 

Povezana vest:  Borba za opstanak hemije u douniverzitetskom obrazovanju