foto_arhiva_Nedelje_restoran_(1)

1150 obroka distribuirano Zavodu za vaspitanje dece i omladine i Domu za odrasla invalidna lica zahvaljujući humanitarnoj akciji u okviru Coca Cola Zero Nedelje restorana
 
Nevladina humanitarna organizacija Banka hrane završila je distribuciju obroka namenjenih Zavodu za vaspitanje dece i omladine i Domu za odrasla invalidna lica u Beogradu doniranih od strane 10 restorana u okviru Coca Cola Zero Nedelje restorana koja je trajala od 19. do 26. aprila u Beogradu.
Ukupno 160 korisnika je svakodnevno dobijalo obroke koje su restorani posebno u svrhu humanitarne akcije pripremali i donirali. Banka hrane je svakog dana preuzimala kuvane obroke od restorana Franš, Tribeca, Grčka taverna Piatakia, Žabar, HYPE Lounge, Campo de Fiori, Zlatnik, Vespa Bar, Balzac i Lavina i distribuirala ih Zavodu za vaspitanje dece i omladine i Domu za odrasla invalidna lica u Beogradu. U akciji su, takođe, učestvovali volonteri Banke Intesa koji su pomogli oko transporta i distribucije obroka, a zahvaljujući preduzeću LIDO ketering, koje je svoje termos-posude ustupilo Banci hrane za dostavu pripremljenih obroka, akcija je uspešno realizovana.
Humanitarna akcija je bila namenjena deci između 14 i 18 godina kojima je  upućena vaspitna mera i koji su zbog toga zbrinuti u Zavodu za vaspitanje dece i omladine gde se obrazuju i profesionalno osposobljavaju. Neki od njih su žrtve zlostavljanja i trgovine ljudima. Hrana je, takođe, distribuirana i stanarima Doma za odrasla invalidna lica, koji pored toga što imaju neku vrstu telesnog invaliditeta, su uglavnom izbegla i raseljena lica. Ono što je zajedničko korisnicima Zavoda i Doma je da pripadaju socijalno najugroženijoj grupi stanovništva.
Humanitarna akcija u okviru Coca Cola Zero Nedelje restorana je imala za cilj da promoviše kulturu solidarnosti, donatorstva i volonterizma, podstakne društveno odgovorno poslovanje i podigne javnu svest o problemu siromaštva u Srbiji.

 

Povezana vest:  UN: Srbija na 70. mestu rang liste zemalja svetskog izveštaja o sreći