Najekskluzivnije pivo na svetu po 250 evra za bocu 

carlsberg-jacobsen-vintage--beerPivara kompanije Karlsberg u Kopenhagenu Jacobsen Bru Haus, lansirala je poslednje pivo iz ekskluzivne Vintidž trilogije, započete 2008. godine, u svega 1.000 boca najekskluzivnijeg piva na svetu, po ceni od 2.010 danskih kruna (oko 250 evra). 
Svaka boca puni se ručno, posle zrenja u originalnom „Jakobsenovom“ podrumu iz 1847. godine, u hrastovim buradima koja se koriste za vino i dodaju posebnu aromu. 
Jakobsen Vintidž 3 je vino od svetlog ječma i predstavlja, na sladu zasnovanu, alternativu najboljim desertnim vinima. 
Vino od ječma je engleski naziv za jako pivo sa procentom alkohola između osam i 12 odsto. 
Jakobsen Vintidž 3 je zlatne boje, specifičan po mehurićima i skoro “punom“ vencu, koji otkriva njegovu srodnost sa slatkim desertnim vinima. 
Ovo pivo, bogate arome koštunjavog voća, najbolje „ide “ uz slatke deserte i sireve, za razliku od Vintidža 2 koji se savršeno slaže uz ostrige, školjke i italijansku pršutu. 
Kroz Vintidž trilogiju, pivara Jakobsen je nastojala da pivopijama pruži nesvakidašnje iskustvo i uživanje, kako za nepca, tako i za oči. 
Tim umetnika, okrenutih ka budućnosti, izabran je da dizajnira etikete za Vintidž 3 i tako je nastalo šest jedinstvenih etiketa od kojih svaka krije jednu priču i prava su mala umetnička dela. 
Glavni motiv na etiketama je Karlsberg Siti i kako bi on mogao da izgleda u budućnosti, navedeno je u saopštenju.

Povezana vest:  Grazia Shopping Night u petak u Šoping centru „Ušće”