Glumac_Petar_Strugar_na_Coca_-_Cola_kupu

Održan Coca-Cola kup za učenike osnovnih škola uključenih u program „Moja škola – moj klub!“ koji promoviše sport i usvajanje zdravih navika

Fudbalski savez Srbije i Coca-Cola sistem obeleželi su Dan fudbala u Staroj Pazovi u kome je učestvovalo nekoliko stotina dece. U okviru manifestacije održan je Coca-Cola kup za đake osam osnovnih škola iz Batajnice, Nove i Stare Pazove, Vojke i Starih Banovaca priključenih  programu „Moja škola – moj klub“ čiji je cilj da osnovne škole širom zemlje dobiju svoje fudbalske klubove. Mešoviti timovi, sastavljeni od devojčica i dečaka, kroz raznovrsne sportske igre na zabavan način su proslavili Dan fudbala. Ovo je prvi od četiri Coca-Cola kupa, koji će se održati do kraja godine u različitim regionima Srbije gde će učenici imati priliku da se druže, budu fizički aktivni, da se oprobaju u fudbalskim igrama i usvoje pozitivne vrednosti koje sport nosi.

Povezana vest:  Oslobođen Polanski

»Projekti kao što su „Moja škola – moj klub!“ i Coca-Cola kup kroz igru i rekreaciju uključuju decu  u sportske aktivnosti, promovišu timski duh, fer plej i zdrave životne navike. Želja nam je da, u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Srbije, podstaknemo što više devojčica i dečaka da budu fizički aktivni jer su sport i redovna rekreacija neophodni za zdravo odrastanje i razvoj«, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema.

Povezana vest:  Završen konkurs kompanije Heineken za fanove Džejmsa Bonda, izabran učesnik prvog selfija iz svemira

“Dan fudbala se proslavlja u celoj Evropi, a Fudbalski savez Srbije ga tradicionalno obeležava različitim manifestacijama širom Srbije gde fudbal igraju svi, bez obzira na uzrast i pol. Izuzetno nam je drago što smo ovaj dan proslavili sa osnovcima, među kojima su možda i buduće fudbalske zvezde. Zbog toga smo predstavili i projekat “Moja škola – moj klub!” koji  će fudbal dovesti u osnovne škole širom Srbije, i na taj način ovaj čuveni sport učiniti dostupnim svakom detetu”, izjavio je Igor Janković, direktor sektora za bazični fudbal i informatiku Fudbalskog saveza Srbije.

Osnovci su imali priliku da se druže sa poznatim ličnostima i predstavnicima medija koji su na početku programa učestvovali u revijalnoj utakmici. U timu poznatih zaigrale su legende srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon, Dule Savić, Goran Gavrančić, Miloš Ninković kao i glumci filma „Montevideo, Bog te video“ Petar Strugar i Andrija Kuzmanović. U timu poznatih nastupili su i Darko Tešović, Vladan Milojević, Dražen Bolić, Miroslav Čermelj, karatiskinja Tanja Petrović, kao i Vesna Jugović i Margit Savović, a predvodio ga je trener Stanislav Karasi. U timu novinara svoje fudbalsko umeće pokazali su čuveni sportski komentator Zvonko Mihajlovski, voditelji Dejan Pantelić i Ivan Zeljković, kao i mnogobrojni predstavnici medija, uz vođstvo fudbalskog trenera Ivana Golca i TV reditelja Vujadina Vujovića.

Povezana vest:  BERBA LEKOVITOG BILJA NA STAROJ PLANINI