pancevacki-most

Izmenjene autobuske linije zbog radova na Pančevackom mostu

 

Pojedine autobuske linije od sutra će saobraćati izmenjenim trasama zbog radova na Pančevačkom mostu, a „Beovoz“ od danas obezbeđuje dodatne polaske vozova, saopšteno je iz Gradske uprave. Kako bi se izbegle gužve zbog radova na mostu, Direkcija za javni prevoz organizovala je poseban režim saobraćaja pa se linija 95, kako je saopšteno, privremeno ukida, a umesto nje se uvode linije 95 l koja će ići od Bloka 45 na Novom Beogradu do Dunav stanice i 95 l 1 koja će saobraćati od Dunav stanice do Borče tri.

Povezana vest:  Značaj ličnog razvoja za uspeh u karijeri

Direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac naveo je i da će vozila sa linije 101 koja redovno saobraća od Omladinskog stadiona do Padinske skele, sada saobraćati do Borče i nositi oznaku 101 l. Vozila sa linije 106 će, takođe, umesto do Omladinskog stadiona saobraćati do Borče i nositi oznaku 106L – Borča 3 – Kovilovo – Jabučki rit.

Privremeno će biti uspostavljena i lokalna linija „Lokal“ koja će voziti od Borče tri do Ovče, a uspostavlja se i „šatl“ linija 100 L preko Pančevačkog mosta kako građani ne bi pešačili tu deonicu. Ta linija će saobraćati od Omladinskog stadiona do Metro marketa. Na inicijativu gradskih stručnih službi „Železnice Srbije“ će maksimalno povećati broj polazaka na deonici kojom saobraća „Beovoz“ od Pančevačkog mosta do Ovče, u skladu sa propusnom moći tog dela pruge, a železnice će, osim postojećih 12, obezbediti i devet dodatnih polazaka.

Povezana vest:  Oživimo stare zanate u Delta Cityju

Pojačanje „Beovoza“ i uspostavljanje linije „Lokal“ primenjuje se danas od 17 sati, a ostale navedene izmene u režimu saobraćaja biće primenjeni od sutra. Kako se dodaje u saopštenju, Grad Beograd i Sekretarijat za saobraćaj sugerisali su javnom preduzeću „Putevi Srbije“, koje izvode radove na Pančevačkom mostu, da se teretni saobraćaj izmesti iz tog dela grada.

Povezana vest:  Stefan Đoković dobitnik nagrade na Fashion Weeku u Dubaiju!

Prema rečima zamenika gradskog sekretara za saobraćaj Branka Smiljanića predlog je da svi teretnjaci koji dolaze u Beograd koriste most na Dunavu, kod Kovina ili most kod Beške.