pierre_cardin

Pjer Karden 9. juna u Beogradu

 

Čuveni francuski modni dizajner Pjer Karden boraviće u Beogradu, gde će 9. juna predstaviti svoju novu kolekciju od 200 modela, saopšteno je danas iz Humanitarne fondacije princeze Katarine Karađorđević. Kardenova revija biće prikazana na Dan francuske mode, 9. juna u bašti Belog dvora, na humanitarnom modnom događaju u okviru “Beogradskih noći mode“.

Povezana vest:  Gorka "istina": Šta omiljena vrsta kafe govori o muškarcu?

Na tradicionalnom događaju sa međunarodnim učešćem, koji ove godine nosi naziv “Sun Moon & Stars Belgrade Fashion Nights 2012“, Karden koji lično dolazi u Beograd, predstaviće najnoviju kolekciju od 200 modela, navodi se u saopštenju.

Humanitarna Fondacija princeze Katarine zajedno sa organizatorima revije se potrudila da korist od ovog događaja ima i veliki broj mališana u domovima za nezbrinutu decu širom Srbije za koje su prikupljene velike količine hrane, odeće i obuće, a najvredniji poklon dobiće Dom za nezbrinutu decu ““Hristina Markišić“ u Aleksincu, gde će biti napravljena specijalna senzorna soba koja pomaže u razvoju dece ometene u razvoju. Ovaj humanitarni događaj organizuju princ Aleksandar i princeza Katarina zajedno sa ambasadorom Francuske u Srbiji Fransoa Gzavijeom Denijoom i modnom agencijom “Fabrika“.

Povezana vest:  Nove herojske priče - dodeljena priznanja Herojima 2022.