sHobotphotography40

Deveta samostalna revija frizura Alekse La Via inspirisana stilom Jovanke Broz
 
Danas je u Domu Omladine održana 9. samostalna konceptualna revija frizura Aleksandara Alekse Bjelogrlića, i njegovg tima La Vie pod nazivom „Jovanka u nama“. Konceptualni hair show pod patronatom poznatog Alekse La Via, ponudio je nezaboravnih 60 modela frizura podeljenih u tri kategorije na „Jovanke“, „Pionirke“ i „Pionire“.
Unikatne odevne predmete, koji su na nesvakidašnji futuristički način predstavili pionirske uniforme i Jovankine haljine, izradile su radionice Šumatovačke – Centra za likovno obrazovanje: Haradjuku radionica, čija je autorka i voditeljka Jelena Stojanović, diplomirana scenografkinja, specijalistkinja za oglašavanje, kostimografkinja i samostalna umetnica, zatim grupa nastave dizajna tekstila, koju vodi Ana Radojčić, diplomirana dizajnerka tekstila kao i grupa nastave scenskog i savremenog kostima, koju vodi Dragana Lađevac-Brkić, diplomirana kostimografkinja, sa polaznicama nastave.
sHobotphotography34 
Revija je inspirisana Jovankom Broz kao modnom ikonom čiji stil kako odevni tako i onaj koji se tiče frizura opstaje kroz vreme i neretko kopira od strane mnogih zvezda današnjice. Šezdeset modela, tačnije „Jovanke“, „Pionirke“ i „Pioniri“, ponudili su najnovije trendove za glamurozne elegantne puđe (u stilu Brozove), moderne maladalačke frizure kao i frizure predviđene za muškarce, za predstojeću sezonu. Performans frizura koji je sadržao i elemnte glume i scenske kostimografije pomerio je standarde u stilizovanju i nezi kose. Za pripremu frizura korišćeni su najkvalitetniji prpearati, dok je tehnika nešto što je već 20 godina zaštitni znak Alekse La Via.
Aleksandar Aleksa Bjelogrlić jedan je od vodećih beogradskih frizera koji tokom 20 godina poslovanja iza sebe ima 9 upečatljivih i veoma propraćenih samostalnih revija, časopis „Hair“ koji je postavljao trendove u regionu, kao i armije zadovoljnih klijenata koji mu se svakodnevno prepuštaju u cilju nege, odžavanja i stilizovanja kose na najbolji mogući način. Aleksa kao vlasnik salona Aleksa la Vie ujedno je i zvanični licencirani edukator ispred kompanije Goldwell za trajno ispravljanje kose, a već treću godinu za redom počasni je gost Grazia Shopping Night-a na kojem izlaže najnovije trendove u stilizovanju kose.

 

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „Tito foto“