Djaci_OS_Desanka_Maksimovic_u_akciji_Ocistimo_Srbiju_2 

SEKOPAK SA OSNOVCIMA SAKUPLJAO AMBALAŽNI OTPAD U AKCIJI „OČISTIMO SRBIJU“
 
Sekopak je zahvaljujući pomoći organizacije i centra za reciklažu SWIFT i više od 100 volontera učestvovao u akciji „Očistimo Srbiju“ sakupljanjem ambalažnog otpada, a ambalažni otpad su osim u Beogradu sakupljali i volonteri na Rudniku.
Sekopakovi aktivisti učestvovali u akciji zajedno sa Oliverom Dulićem, ministrom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, kao i Draganom Đilasom, gradonačelnikom Beograda i njihovim timovima u Beogradu.
„Želeli bismo da se zahvalimo pre svega učenicima prva četiri razreda osnovne škole ‘Desanka Maksimović’ iz Kovina, našim partnerima i organizaciji SWIFT koji su nam ove godine pomagali da očistimo Srbiju. Cilj nam je bio da istovremeno ovom akcijom edukujemo najmlađe o važnosti reciklaže ambalažnog otpada jer bi reciklaža jednog dana trebalo da bude njihova svakodnevica“, izjavio je Sava Crnogorac, generalni direktor Sekopaka.
Sekopak tradicionalno podržava ovu akciju, angažujući svoje volontere. Učesnici akcije „Očistimo Srbiju“ dobili su po završetku akcije zahvalnicu koju je potpisao ministar Oliver Dulić.
Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja četvrtu godinu zaredom organizuje i koordinira akciju „Očistimo Srbiju“ u kojoj je prethodnih godina učestvovalo više stotina hiljada građana/volontera u Srbiji.

 

Povezana vest:  Poslastičarnica Gelato Freddo poklanja kolače ljubiteljima čitanja koji su posetili Sajam knjiga