tumbakovic_i_lovre

Lovre: Voleo bih da završim karijeru u Partizanu

 

Novi fudbaler Partizana Goran Lovre rekao je danas da želi da ostavi trag u klubu u kojem je napravio prve fudbalske korake i dodao da bi voleo da u Humskoj završi karijeru.

-Ne bih imao ništa protiv da igram do kraja karijere u Partizanu, želim da ostavim trag u svom klubu, da jednog dana mogu da dovedem ovde svoju decu i pokažem im šta sam uradio. San svakog igrača je da nastupi u Ligi šampiona i verujem da ćemo, ako idemo korak do korak, doći do tog cilja – rekao je Lovre novinarima na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Janković: Derbi dolazi u pravom trenutku

On je u dosadašnjoj karijeri igrao za holandski Groningen, belgijski Anderleht i engleski Barnsli.  Bio je član mlade selekcije Srbije i Crne Gore, koja je 2004. godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj osvojila srebrnu medalju i učestvovao na Olimpijskim igrama u Atini.

-Ovo je veliki dan za mene, san koji mi se nije ostvario kao dečaku, danas je postao stvarnost. Ljudima iz kluba, koji su verovali u mene, odužiću se partijama na terenu – dodao je Lovre.

Lovre je poslednjih šest meseci bio bez angažmana, ali je istakao da je spreman za predstojeću sezonu.

Povezana vest:  Inter izabrao Gasperinija za trenera

-Nikada u karijeri nisam imao problema sa fizičkom spremom, imam 30 godina i dovoljno znanja i iskustva. Želim da pomognem ekipi već od prve utakmice – istakao je Lovre.

On je sa crno-belima potpisao ugovor na dve godine i nosiće dres sa brojem osam. Lovre je rekao da će pokušati da dovede u posetu svog najboljeg prijatelja još iz vremena kada je igrao u Belgiji Vinsenta Kompanija, koji je sada član šampionskog tima Mančester Sitijia.

-Bilo bi divno da Kompani dođe u posetu Patizanu, radi se o sjajnom igraču, koji je napravio odličnu karijeru – kazao je Lovre.

Povezana vest:  Žulio Cezar neće nastupati do kraja godine

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što je u klub došao fudbaler koga je on selektirao još dok je bio dečak.

-Drago mi je da je Lovre ponovo u svom klubu, želim mu da na pravi način završi ono što je započeo kao dečak. Radi se o sjajnom fudbaleru, koji je svojevremeno bio kapiten Groningena, a sa Anderlehtom igrao u Ligi šampiona. Stručni štab je želo baš ovakvog igrača, verujem da će Lovre biti pravo pojačanje za nas – rekao je Tumbaković.