Orange-Day Sremska Kamenica  1 
GSK VOLONTERI U PROMOCIJI ZDRAVOG ŽIVOTA I SPORTSKOG DUHA U DEČIJEM SELU “DR MILORAD PALVOVIĆ” U SREMSKOJ KAMENICI

U Dečijem selu „Dr. Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, kompanija GlaxoSmithKline (GSK) 9. juna sprovela je svoj globalni volonterski projekat „Orange Day”.
Tom prilikom Dečje selo u Sremskoj Kamenici obišao je naš čuveni odbojkaš Andrija Gerić, koji se družio sa decom i bodrio ih u sportskim igrama.
Zaposleni su bodrili decu u brojnim takničenjima u sportskim igrama. Pobednici su nagrađeni peharom, a svim učesnicima dodeljene su diplome. Pored druženja sa decom, Dečjem selu donirani su sportski rekviziti i kompjuteri.
Prema rečima Harrya van de Laara, generalnog direktora GSK za Srbiju i Crnu Goru, kroz “Orange Day” projekat kompanija želi da se zajednici oduži za poverenje koje joj ukazuje više od 20 godina.

Povezana vest:  Pike zaprosio Šakiru, svadba posle Evopskog prvenstva?

Orange-Day Sremska Kamenica  2
Za mene je najveći uspeh akcije videti nasmejanu decu, punu entuzijazma, uprkos njihovim zdravstvenim ili životnim problemima. “Orange Day” je odlična prilika da za njih uradimo nešto korisno. Projekat nam takođe omogućava da se odvojimo od poslovne svakodnevnice i posvetimo se timskom radu sa kolegama” – rekla je Katarina Vujić, zaposlena u GSK.
U Dečijem selu „Dr. Milorad Palvović” u Sremskoj Kamenici promovisan je zdrav način života i sportski duh, jer su ovogodišnje volonterske aktivnosti inspirisane činjenicom da je GSK u Velikoj Britaniji zvanični provajder laboratorijskih usluga Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. godine.
Tokom jučerašnjeg dana sportske igre u okviru „Orange day“ projekta, organizovane su i u Domu za smeštaj dece i omladine „Duško Radović“ u Nišu.
„Orange Day” je simbolično nazvan prema boji GSK logotipa koji je narandžast. Projekat se sprovodi na korporativnom nivou, globalnih je razmera jer praktično znači da tokom jednog radnog dana u trajanju od 8 časova 97.000 zaposlenih u GSK-u ostvaruje 776.000 sati volonterskog rada širom planete, što je više od 80 godina ili dva radna veka humanitarnog rada.

Povezana vest:  Regionalni konkurs za mlade modne dizajnere